Serien Head Case är en av nyheterna i TV7.

Idag, tisdag, presenteras den uppdaterade TV7 för första gången. Nonstop Televisions vd Ignas Scheynius skulle egentligen hållit i presentationen, men ett snöoväder följt av ett motorhaveri höll honom kvar i Utah, där han varit på filmfestivalen i Sundance.

Förra året gjorde han ett klipp när Nonstop tog hem filmen Frozen River som hyllas av kritikerna och dessutom nyligen blev dubbelt Oscarsnominerad. Förutom långfilmerna kommer han i år hem med ett färskt kontrakt med MGM.
– Det kommer att ge både filmer och serier som vi kommer att visa på TV7.

Nonstop Television tog över TV7 efter sommaren. Då hade Aftonbladet misslyckats med kanalen och den drevs av Games Network som gjort om kanalen till en spelkanal. Nu får kanalen en helt ny inriktning med kvinnor mellan 25 och 39 som huvudmålgrupp.
– Vi har jobbat med nischkanaler sedan 2000 och det är en övervikt som vänder sig till män. Nu har vi hittat en åtminstone halvvit fläck på kartan.
– SBS har nyligen med stor framgång lanserat en kvinnokanal i Norge.

Hur ser affärsmodellen ut?
– Det är i huvudsak en betalkanal. Vi kommer också jobba en del med sponsring.

Vad kommer den att kosta tittaren?
– TV7 finns med i de flesta baspaketen, så tittaren kommer inte i de flesta fall att behöva betala något.

I tablån finns både helt färska serier och en gamla succéer. Bland annat kommer kanalen att visa Head Case, där kändisar går i terapi.
– Det är en serie som fått mycket uppmärksamhet. Många har upplevd den som dokumentär, men det är en helt manusbaserad serie.

En annan serie som är ny för de svenska tittarna är Paradise Falls som beskrivs som en betydligt mer frispråkig version av Desperate Houswives. Kanal 7 blir också kanalen som lanserar Telenovelas på bred front i Sverige.

De sydamerikanska såporna har de senaste åren blivit en exportframgång i Sydamerika. Med undantag för “Slavägarens dotter”, som SVT visade på 80-talet har ingen kanal i Sverige hittills vågat satsa på serierna.
– Vi gör en ordentlig lansering med två Telenovelas från start. Vi har ytterligare en på lut att börja visa lite senare.

Serierna får sällskap med långfilmer i genren romantisk komedi och med livsstilsprogrogram.
– Skönhet, hälsa och glamour är våra ledord. Bland annat kommer vi att visa “Plastic makes perfect” som tar upp skönhetsoperationer med en ny vinkel.