– TV4 Fakta XL blir ett efterfrågat och perfekt komplement till TV4 Fakta. Medan TV4 Fakta med stark "här och nu"-känsla står stadigt på crime, medicin och dokumentärer om mänskliga öden och viktiga samhällsfrågor ger TV4 Fakta XL plats för fler faktaprogram i andra genrer. Det finns både ett starkt utbud och en stor efterfrågan av faktaprogram på marknaden, både i Sverige och utomlands, som vi nu kan möta. Och jag kan utlova en både kraftfull och äventyrsrik tablå, säger Kajsa Stål, programchef för TV4 Fakta och TV4 Fakta XL, i en kommentar.

TV4 Fakta XL är en betalkanal – en mini-pay-kanal/baspakets-kanal som också innehåller reklam och som ingår i olika paket som operatörerna erbjuder.

Nya TV4 Sport Xtra, som har premiär om två dagar, är både en à la carte-kanal – som tittarna kan köpa styckevis och enbart en betalkanal utan reklam och som då kostar mellan 39 och 59 kronor beroende på operatör.