Den prisade reklamfilmsregissören Carl Åstrand har gjort filmer för många stora varumärken. Mercedes, Ikea, Sony, Heiniken, Nintendo och Avis är några av dem. Han är regissören bakom tv-serier som "Kenny Starfighter", "Håkan Bråkan", "Nisse Hults historiska snedsteg" och "Kenny Begins".

Nu är Carl Åstrand aktuell med barnkanalens storsatsning ”Sam tar över”.

Magnus Härenstam återvänder till barnscenen efter drygt 30 år för att ta del av projektet. Han spelar rollen som gubben ”Gunnar” i tv-serien.

– Det var kul att få jobba med Magnus Härenstam, en levande legend inom barn tv. Men han är så mycket mer, han har fantastisk timing, vilket gör det väldigt lätt att jobba ihop med honom. Iden att ha Magnus med, föddes när vi gjorde Kenny Begins. Där hade vi Brasse Brännström som Kennys lärare, vilket var väldigt kul. Har man jobbat med den ene, måste man jobba med den andre, säger Calle Åstrand.

Calle Åstrand berättar att det inte är särskilt stor skillnad mellan att göra reklamfilm och tv. Arbetet går till på samma sätt men det krävs mer uthållighet vid tv-inspelningar.

– Jag minns många av de program jag såg som barn. Det blir minnen som sitter kvar hela livet. Jag hoppas vi gjort något som kommer att leva kvar, säger Calle Åstrand om den nya serien.