Skärmdump från SVT:s blogg "Testbild"
Skärmdump från SVT:s blogg "Testbild"
Sedan 2006 har SVT Play varit länge legat i främsta ledet med innovationer för webb-tv. I dag har sajten omkring en miljon unika besökare varje vecka. SVT Play har genom åren vunnit ett flertal priser, däribland ett Guldägg år 2010.

I samband med nyhetssändningar och speciella händelser såsom Melodifestivalen, Fotbolls-VM och OS direktsänder SVT Play parallellt med huvudkanalerna.

Nu presenterar SVT Play möjligheten för tittarna att förflytta sig i tiden direkt under livesändningar. Enligt SVT:s blogg "Testbild" bygger tidsförflyttningenpå funktionen DVR, Digital Video Recorder.
– Det här är en funktion som efterfrågats under en längre tid och kommer därför att uppskattas väldigt mycket av våra tittare, säger Gunnar Slott produktägare på SVT Play till Resumé.

De senaste veckorna har ledningen för SVT Play jobbat intensivt för att få lansera den nya funktionen.
– Vi testade funktionen första gången när vi livesände "Dreamhack" i förra året. Vi fick väldigt bra respons och valde att gå vidare. Eftersom lanseringen hänger ihop med ett byte av tekniksystem fick vi vänta ett tag, säger Gunnar Slott.

Med DVR-teknik vi spelas livesändningar in samtidigt som de visas.

Med de nya funktionerna kommer tittarna att kunna:

• Pausa sändningen, om du behöver gå ifrån en stund
• Spola tillbaka i sändningen
• Se livesändningen från början, även om du missat starten