Oprah Winfreys tv-kanal OWN, som startade i januari 2011, har kämpat ekonomiskt sedan det startade och Microsoft har fått se sin aktie rasa med 20 procent den senaste månaden.

Nu försöker de två hjälpa varandra när OWN väljer att lansera sin första app någonsin på Windows 8 som en del av en ny digital strategi som ska hjälpa tv-kanalen att nå ut bättre.

– Vi försöker att kommunicera med människor var de än är och på alla de sätt de vill bli kommunicerade på, säger Noel Kehoe, digital chef på OWN till AdAge.

Appen, som görs tillgänglig på apparater med Windows 8, inklusive Microsofts nya surfplatta, låter användarna gå bakom kulisserna på OWN:s program, läsa innehåll från O The Oprah Magazine samt ta del av tips från experter.

Microsoft lanserade Windows 8 över hela världen i går, men det har kritiserats hårt då det är en drastisk förändring från de Windows-versioner som de flesta är vana vid och pekas mest ut som ett försök att täppa igen hålet som Apple skapade när de uppfann sin pekdator Ipad.