Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Åhléns stora utmaning – att våga välja väg

Varumärke

HELGLÄSNING. Åhléns är den svenska varumärkesklenoden som byggdes upp av 1900-talets masskonsumtion och massmedier. Men på 2000-talet har varuhuskedjan gått vilse mellan syftesdriven reklam och otydlig positionering. Och nu stängs varuhus efter varuhus.

Innehåll från Bonnier Business Media

En klassisk win-win: När annonserna träffar mitt i prick

Innehåll från Bonnier Business Media


Ica-såpan lever vidare 20 år senare – men vad hände med de andra reklamklassikerna?

Resumé insikt

UR ARKIVET. Om katten själv får välja, en snarkande gubbe iklädd rutig nattmössa och en farfar som äter kolor med en grabb. Det ringer nostalgiska klockor om svunna reklamfilmer. När 2020 snart läggs till handlingarna passade vi på att gräva i arkiven och gå till botten med vad som hänt med de varumärken som var som mest reklamintensiva vid millennieskiftet.


Tidigare personal larmar om missförhållanden på Grand Relations: ”Tappade tron på mitt eget värde”

Byråer

Arbetsmiljön på Grand Relations har de senaste åren varit så dålig att personalen flera gånger i månaden brutit ihop. Åtta källor vittnar nu om en arbetsplats där offentliga utskällningar och ”högstadiemobbning” lett till att de anställda gråter var och varannan vecka.


Fattar du inte heller exakt vad cookiedöden innebär? Vi smular ner den steg-för-steg

Resumé insikt

UR ARKIVET. Att datan är guldet i den digitala tidsåldern är en grundprincip få är oense om. Men efterfrågan på integritet online har ökat, med tuffare datareglering och cookiedöd som följd. Att det får stora konsekvenser för alla som jobbar med marknadsföring har vi alla hört. Men vad innebär förändringen egentligen – rent konkret? Här är svaret.

Utan kakor är det svält

Nyheter

Många applåderar att vi inte längre kan spåras på nätet. Men det innebär också att många företag inte längre överlever. Är det konsumenterna som är kakdödens förlorare?