Digital Content Editor

Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt. Genom våra olika koncept får professionella användare effektiv varuförsörjning till ett attraktivt pris. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Swedol har webbhandel och totalt 99 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen cirka 2,8 miljarder kronor år 2016 och vi har ca 900 medarbetare i koncernen. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Small Cap-lista.

 

Swedol satsar just nu stort på sin digitala närvaro och behöver därför stärka upp organisationen med en helt nyinrättad tjänst som Digital Content Editor.

Som Digital Content Editor är din övergripande målsättning att vara med och utveckla Swedol-koncernens sajter i linje med varumärket och med syftet att öka och driva försäljning på vår e-handel.

Alla Swedols medarbetare arbetar tillsammans för kundens bästa och för att nå företagets mål. Den känsla vi vill skapa är att vi, våra kunder och leverantörer är i samma team och att vi alltid samarbetar för att hjälpa kunden på bästa möjliga sätt.

Tjänsten
Tjänsten innebär att du utarbetar och upprätthåller innehåll på våra egna sajter. Du ansvarar för att uppdatera och kvalitetssäkra allt textmaterial som produceras. Du kommer att arbeta med content marketing och SEO-relaterade aktiviteter i vårt PIM system och på vår e-handelsplattform. Du SEO- anpassar vårt textinnehåll och hjälper oss att få marknadens bästa produkttexter.

Du säkerställer att webben följer marknadsplanen och går i linje med företagets övergripande kommunikationsstrategi.

Du ingår i webbteamet på vår marknadsavdelning och kommer att ha ett nära samarbete med våra inköpsansvariga. Du rapporterar till vår E-commerce Manager.

Din profil
Vi söker dig som är en självgående, nyfiken, noggrann, prestigelös lagspelare som trivs i ett högt tempo. Du är hjälpsam mot dina kollegor och bidrar till att skapa god stämning på arbetsplatsen.

Du är en god skribent som har erfarenhet av professionellt kommunikationsarbete med fokus på digitala kanaler. Du är van att arbeta med webbpublicering och tillhörande verktyg för digitala medier (CMS-verktyg, Photoshop och Google Analytics). Du redigerar bilder och publicerar obehindrat i webb. Vi tror att du har minst två års erfarenhet av liknande arbete på inhouse-, reklam-, digital- eller produktionsbyrå eller har haft liknande uppdrag på kundsidan.

Det är meriterande om du tidigare har jobbat med sociala medier, PR och rörlig content. Särskilt plus om kan skriva och tala norska men inget krav.

Vi erbjuder
Tillsvidareanställning på heltid. Placeringsort är Tyresö, ca 15 minuter från Slussen.

Välkommen med din ansökanAnsök

Mer om tjänsten

Ort:
Stockholm

Företag:
Swedol

Typ av tjänst:
Digital Content Editor

Sista ansökningsdatum:
2017-04-09


Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Bohmans Nätverk som tar emot din ansökan.

Skicka gärna in din CV och ett personligt brev snarast. Urval och intervjuer sker löpande och ansökningar behandlas strikt konfidentiellt.

För mer information om tjänsten kontakta Bohmans Nätverk genom Ebba Stragne på ebba.stragne@bohmans.com och tel +46 (0)76 800 98 08.

Ansök