Kommunikationschef

Älvstranden Utvecklings uppdrag är att förverkliga Vision Älvstaden – Nordens mest spännande stadsutvecklingsprojekt i modern tid. Älvstaden i Göteborg ska utvecklas till en tät och levande innerstad präglad av mångfald med en stor variation av verksamheter, bostäder, mötesplatser och uttryck.

Kommunikation är ett av flera viktiga områden i Älvstranden Utveckling ABs uppdrag. Som kommunikationschef är du ansvarig för bolagets interna och externa kommunikation i enlighet med ägardirektiv, verksamhetsplan och Vision Älvstaden. Du tar även ett övergripande ansvar för stadens gemensamma kommunikation om Älvstaden.

Bolaget agerar som en ny typ av kommunalt utvecklingsbolag, där värdet för staden och medborgarna blir en kommande inkluderande, grön och dynamisk innerstad. Förverkligandet av visionen sker i omfattande samverkan med stadens ledning, förvaltningar och marknadens byggherrar. 

Klicka här för att se en film om Vision Älvstaden.

Avdelningen består av sex medarbetare. De är, förutom rollen som ska tillsättas, marknadsansvarig, marknadsassistent, bolagskommunikatör samt tre kommunikatörer inom stadsutveckling.

Vi söker nu en lyhörd, drivande och inspirerande lagledare med visioner och blick för omvärlden. Kommunikationsarbetet ska vara ett redskap och nav i verksamheten och bidra till måluppfyllelse genom att skapa en helhet utifrån verksamhetens och omvärldens behov och förväntningar. Rollen är bred och ställer höga krav på din förmåga att driva och samarbeta kring kommunikationsfrågor.

Dina huvudsakliga ansvarsområden

  • Strategisk kommunikationsplan för hela verksamheten
  • Extern och intern kommunikation
  • Medierelationer och pressansvar
  • Strategiskt PR-arbete
  • Public affairs
  • VD-och ledningsstöd i kommunikationsfrågor
  • Utveckla arbetet och medarbetarna på avdelningen

Du har budgetansvar samt personalansvar. Rollen rapporterar till vVD och ingår i ledningen.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av strategiskt arbete inom kommunikation, information eller journalistik med kunskaper inom public affairs och PR. Du behöver ha förståelse för politiskt styrd och kommunal verksamhet såväl som för marknadslogik. Erfarenhet av kommunikation i komplexa sammanhang och förändring är en fördel. Du har både integritet och pondus att driva kommunikationsavdelningens frågor och en god känsla för hur man bäst kommunicerar beroende på kontext och målgrupp. Dessutom har du en förmåga att entusiasmera och skapa förtroende.

Du behöver inte kunna allt om stadsutvecklingsfrågor men ett genuint intresse för det liksom för vår stad är ett måste!Ansök

Mer om tjänsten

Ort:
Göteborg

Företag:
Älvstranden Utveckling AB

Typ av tjänst:
Kommunikationschef

Sista ansökningsdatum:
2017-06-06


I denna rekrytering samarbetar Älvtranden Utveckling med Jerrie.

 

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Hörnestam på 076-338 76 46.

Ansök