Jobb & Karriär

Alla lediga jobb

Webbredaktör

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Vårt unika erbjudande omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Vi är börsnoterade på Nasdaq, omsätter cirka 25 miljarder SEK och 97 procent av intäkterna kommer från våra tre huvudmarknader Sverige, Norge och Finland. Med cirka 5000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsells inhousebyrå söker nu en Webbredaktör. Du blir en del av teamet i som ingår i marknadskommunikationsavdelningen. Som Webbredaktör har du ett tätt samarbete med övriga medarbetare på avdelningen och interna uppdragsgivare. Du rapporterar till chefen för inhousebyrån och placeringen är på Ahlsells huvudkontor i Stockholm/Liljeholmen.

 

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Uppdatera, kvalitetssäkra och optimera innehållet på ahlsell.se och i våra digitala kanaler. Detta innebär att du optimerar innehållet för att förbättra kundupplevelsen.
 • Löpande uppdatering på ahlsell.se - allt från att uppdatera butiksinformation, publicera banners och nyheter till att bygga nya sidor och innehåll på uppdrag från interna beställare med texter, bilder, landningssidor etc. enligt vår contentplan och kampanj- och aktivitetsplan i samarbete med marknadskommunikationsteamet.
 • Skriva SEO-optimerade texter med rätt tonalitet och budskap och ta fram relevant bildmaterial.
 • Skriva och omarbeta korta texter för våra digitala kanaler, till exempel notiser från verksamheten.
 • Kontinuerlig bevakning av det skrivna innehållet på ahlsell.se. Detta innebär bland annat att du stämmer av information med nyckelpersoner och uppdaterar texter.
 • Vara delaktig i att mäta och följa upp konvertering och sökord för att optimera per kategori, kanal och mottagare.
 • Delta i testning av utvecklade funktioner.
 • Bidra med förbättringsförslag för bästa optimering av digitalt innehåll.
 • Arbeta med bilder, bildredigering för digitala kanaler.
 • Viss uppdatering och uppföljning av sociala medier.
 • Göra grafiska bedömningar och korrekturläsning.

 

Kravprofil

Du har förmodligen 2-4 års erfarenhet av digitalt redaktörsarbete och digitalt anpassad innehållsproduktion. Du har relevant utbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom marknadsföring och kommunikation. Önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med sociala medier som Facebook, LinkedIn och Twitter. Du behärskar det svenska språket väl både i tal och skrift och har även goda kunskaper i engelska. Du har arbetat med webbpublicering i CMS-system, gärna Episerver, SEO och analysverktyg som Google Analytics. Du har erfarenhet av bild- och videohantering, erfarenhet från e-postmarknadsföringsverktyg och en god känsla för färg och form. Det är meriterande om du har förståelse för HTML och CSS och kunna utföra A/B-testning.

För att trivas i rollen krävs att du är en ödmjuk och prestigelös lagspelare som jobbar lika bra i grupp som självständigt. Det är viktigt att du är hjälpsam mot dina kollegor och bidrar till att skapa god stämning på arbetsplatsen. Då vi är en förhållandevis liten marknadsorganisation måste du vara beredd att vara behjälplig med övrig marknadskommunikation.

Vi tror att du är noggrann, strukturerad, självgående och har förmåga att prioritera när det är mycket som händer samtidigt. Du är en serviceminded och flexibel doer. Du är van att arbeta i högt tempo och leverera på deadlines.Ansök

Mer om tjänsten

Ort:
Stockholm

Företag:
Ahlsell

Typ av tjänst:
Webbredaktör

Sista ansökningsdatum:
2017-09-28


I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk.

För mer information om tjänsten kontakta Erika Collin på erika.collin@bohmans.com, 073-519 55 59 eller Karin Teljstedt på karin.teljstedt@bohmans.com, 072-335 14 70.

Urval och intervjuer sker löpande.

Ansök