Jobb & Karriär

Alla lediga jobb

Webbansvarig/Online-redaktör

 

Attendo är den ledande privata leverantören av omsorgs- och vårdtjänster i Norden med över 20 000 medarbetare. Organisationen är lokalt förankrad med över 500 verksamheter i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Utöver äldreomsorg erbjuder Attendo omsorg för personer med funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg samt i Finland hälso-, sjuk- och tandvård. Bolaget är expansivt och entreprenöriellt och verkar inom samhällsviktiga områden där det finns stora utvecklingsmöjligheter. I takt med att fler omsorgstjänster öppnas upp för privata alternativ får kunder ökat inflytande över sina val. I samma takt ökar också webbens vikt som verktyg och kanal för kommunikation med olika målgrupper. 

Attendo söker nu en drivande och självständig person som kan bidra till att stärka Attendos redaktionella onlinearbete, vilket inkluderar utvecklingen av Attendos webbplattformar, sociala media, rörlig media och online- marknadsföring. Ditt uppdrag blir att stärka Attendos digitala närvaro och att varje dag göra Attendos redaktionella innehåll online så intressant, relevant och effektivt som möjligt för Attendos målgrupper samt att bidra till utvecklingen av företagets webbplattformar. Du ingår i kommunikationsteamet med sex personer.

 

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER 

Tjänsten innebär att du deltar i det dagliga redaktionella arbetet på Attendo i samarbete med övriga kollegor på kommunikationsavdelningen. Du hittar rätt vinklar, prioriterar innehåll, bevakar och justerar texter samt hittar bildlösningar som passar för dessa. 

Du behärskar också publicering på extern webbplats och sociala medier samt marknadsföring av dessa. En viktig del av tjänsten är att hitta redaktionella idéer som går att anpassa till olika onlinekanaler, baserat på data om besök, engagemang och räckvidd. Du ska kunna stödja olika delar av affärsverksamheten t.ex. genom att stödja den digitala marknadsföringen och kunna stärka Attendos onlinearbete inom exempelvis rekrytering. 

Du gillar data, mätning och analys – och vet hur man använder det i det för att nå ut med digitalt innehåll. Vi ser gärna att du har vana att producera, redigera och distribuera rörligt medieinnehåll och/eller annat grafiskt innehåll. Du är även delaktig i att utveckla Attendos webbstrategi, föreslå förändringar och driva utvecklingsarbetet av Attendos webbplattform såväl självständigt som i samarbete med externa leverantörer som sköter drift och utveckling. 

 

UTBILDNING
Du har en eftergymnasial utbildning inom till exempel kommunikation, journalistik, sociala media och information.

ARBETSLIVSERFARENHET 
För att lyckas i rollen tror vi att du har flera års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter med stort intresse för samhällsutveckling och digitala medier. 

 

SPRÅKKUNSKAPER 
Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska (engelska är koncernspråk). Det är även meriterande med kunskaper i finska, norska eller danska. 

 

IT SYSTEM, PROGRAM OCH VERKTYG 
Du är en van användare av webbpubliceringsverktyg. Attendo använder Drupal, men andra CMS-verktyg är också meriterande. Du använder Office-program, främst Word, PowerPoint och Excel, samt har kunskaper i Google Analytics och/eller andra analysverktyg kopplade till webben. Du har god erfarenhet av Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter. Vana av program för bildhantering och video är meriterande såsom PhotoShop, Premiere och/eller Dreambroker.

 

ÖVRIGT 
Sista ansökningsdag är den 20 oktober 2017. Sök gärna omgående – urval görs löpande. 

 

OMFATTNING
Tjänsten är en fast tjänst med placering på Attendos huvudkontor i Danderyd/Djursholm utanför Stockholm. 

 

TILLTRÄDE 
Omgående med hänsyn till kandidatens uppsägningstid.Ansök

Mer om tjänsten

Ort:
Stockholm/Danderyd

Företag:
Attendo

Typ av tjänst:
Online-redaktör

Sista ansökningsdatum:
2017-10-20


Ansök