Jobb & Karriär

Alla lediga jobb

Marknadschef till Swedol

Dela sidan:

Swedol är på en fortsatt tillväxtresa och nu söker vi en Marknadschef som proaktivt ska utarbeta marknadsstrategier tillsammans med divisionscheferna för de två divisionerna Verktyg & Förnödenheter och Kläder och Skydd.

Swedol är ett detaljhandelsbolag som tillhandahåller kvalitativa varor och tjänster till professionella användare på webben och i butiker. Arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter är viktiga delar av vårt sortiment. Vi är ett företag med god tillväxt och tydlig tillväxtagenda och ser att vi har en enorm potential på vår marknad. Med en prestigelös kultur är vi snabba till beslut och starka ägare möjliggör en långsiktig satsning på fokusområden.

 

Vill du bli en del av oss?

Det här är en ny spännande roll som ansvarar för Swedol, Grolls och Nimas marknadsavdelningar inom Swedolkoncernen och att denna verksamhet drivs och utvecklas i takt med ställda förväntningar. Rollen innebär också att genomföra och administrera satta planer. Ditt arbete blir att utveckla rutiner och effektivisera processer samt samordna marknad- och reklamavdelningarna inom koncernen. Du ska även skapa förståelse för ledningens tillväxtmål och övriga verksamhetsmål. Rollen innebär personalansvar för två personer, den sitter med i ledningen för de båda divisionerna och rapporterar till Divisionschef Verktyg och Förnödenheter. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Tyresö.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Utarbeta marknadsföringsstrategier tillsammans med Divisionscheferna och driva det i organisationen samt följa upp planer och resultat.
  • Ansvara för framtagande av marknadsplaner för Swedol och Grolls och säkerställa att varumärket är representerat på rätt sätt i varje kommunikationskanal.
  • Tillsammans med divisionscheferna för EMV/ EVM sätta strategier för gällande marknader samt ansvara för att dessa varumärken förvaltas och utvecklas.
  • Budgetansvar samt planering, genomförande och uppföljning av marknadsaktiviteter.
  • Arbeta nära kategoricheferna vid lansering av produkter samt vid kampanjer och butikskommunikation.
  • Skapa en kreativ mediemix för bästa utfall mot målgruppen.
  • Kontinuerligt övervaka, analysera och följa upp marknadsaktiviteter och lönsamhet i alla försäljningskanaler.
  • Upprätta goda relationer och vara kravställare mot externa byråer.
  • Utveckla och coacha personal.

 

Vad skulle du kunna ha för bakgrund för att trivas hos oss?                         

För att lyckas i rollen har du en hög strategisk höjd och erfarenhet av försäljning och marknadsföring från en butikskedja med vana av att arbeta med kedje- och produktvarumärken, gärna i en större organisation som varit med om ett förändringsarbete. Du är van vid att arbeta mot budgetmål, av att utveckla EMV/EMV och har haft personalansvar. Du har troligen en akademisk utbildning inom marknadsföring eller liknande utbildning från t ex Berghs eller IHM. Din svenska och engelska ligger på en hög nivå, muntligen som skriftligen samt meriterande om du kan norska.


Som person…

Du är en strategisk person som vet vikten av analys och god planering, att strukturera och organisera ditt arbete - samtidigt som du förmågan att tänka visionärt. Du är en drivande projektledare som  förstår vikten av att hitta rätt balans mellan strategi och leverans. Med ditt relationsskapade sätt är du van att hålla ihop projekt mot olika kontaktytor - internt som externt och är en god förhandlare. Du har en förmåga att leda och motivera medarbetare och vet hur man med god kommunikation får med sig alla i organisationen på nya arbetssätt och synsätt. Du är hjälpsam mot dina kollegor och bidrar till att skapa god stämning på arbetsplatsen – allt enligt Swedolkoncernens anda och värderingar. Genom att vi alltid samarbetar för att hjälpa kunden på bästa möjliga sätt bidrar du till att skapa ett framgångsrikt Swedol och att stärka Swedolkoncernens anda.


Mer om Swedol

Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt och vår vision är att vara den partner som bäst tillgodoser den professionella användarens behov. Vi är ett nordiskt bolag, men har en stark tyngdpunkt i Sverige. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och Anläggning, Industri och Verkstad, Åkeri och Transport, Jord- och Skogsbruk samt Offentlig service. Swedol har webbhandel och totalt 99 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Small Cap-lista. Läs gärna mer om oss på www.swedol.se


Nu måste du ju ansöka!Ansök

Mer om tjänsten

Ort:
Stockholm

Företag:
Swedol

Typ av tjänst:
Marknadschef

Sista ansökningsdatum:
2017-11-30


I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM.

Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Anna Bjerkelius enklast på mejl ab@kimm.se eller 08-555290 00.

Varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt då vi går igenom ansökningarna löpande – sista ansökningsdag är den 30 november.


Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mejl.

Ansök