Jobb & Karriär

Alla lediga jobb

Kommunikatör

Dela sidan:

Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö där du ges möjlighet att bidra till Plan International Sveriges arbete med att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor? Då har vi tjänsten för dig! 

Plan International Sverige söker en kommunikatör med fokus på video. I rollen som videokommunikatör är du en del av vår kommunikationsenhet som idag består av tio medarbetare. Ditt huvudfokus kommer att ligga på rörlig produktion för framförallt sociala medier och vår hemsida. Du projektleder, producerar, filmar, redigerar och publicerar rörligt innehåll för olika kanaler och format. Du är också en del av kommunikationsenhetens strategiska och operativa arbete och jobbar nära andra enheter och avdelningar. Du kommer därför även att skriva allt ifrån pressmeddelanden till uppdateringar i sociala medier.

Kvalifikationer

  • Du har ett par års erfarenhet av att producera och redigera rörligt material för sajter och andra kanaler.
  • Du kan filma med allt från mobiltelefon till systemkameror.
  • Du har lätt att tänka i olika format oavsett om det är explainers, nyhetsklipp eller reportage.
  • Du vet hur en historia ska berättas på bästa sätt och har känsla för bild, språk och form.
  • Du är en snabb och skicklig skribent som kan skriva rena nyhetstexter såväl som texter som syftar till merförsäljning och skapa engagemang hos nya och befintliga givare.
  • Du kan redigera i Premiere Pro och/eller Final Cut.
  • Du är duktig på att förklara och skildra komplicerade skeenden och situationer på ett pedagogiskt, tydligt och kortfattat vis.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba i ett CMS. Vi använder WordPress. Erfarenhet av animation är ett plus.

För att lyckas i tjänsten tror vi att du är en självgående, initiativtagande, kreativ, flexibel och noggrann person. Du har lätt för att samarbeta med andra. Du har mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, även som skribent. Du har ett stort intresse för digitala medier och att hitta nya sätt att utveckla det rörliga berättandet. Du har god förståelse för det nya medialandskapet och vilken roll sociala plattformar spelar i det.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställnings som inleds med sex månaders provanställning. Tjänstgöringsgraden är 100% vilket motsvarar 37,5 h/v och du kommer vara placerad på vårt fina kontor i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Ansökan och kontakt

Om du har frågor kring tjänsten, kontakta Lotta Törnberg, Kommunikationschef eller Lina Sjöberg HR. Fackliga representanter är Kristian Korsgard (Akademikerföreningen) samt Nidall Fayez (Unionen). Samtliga personer nås på telefonnummer 08-587 755 00.

Sista ansökningsdag är 2018-09-25. Varmt välkommen med din ansökan!

Om organisationen

Plan International Sverige startades 1997 och har idag runt 100 medarbetare. Vi är en självständig del av den globala barnrättsorganisationen Plan International med verksamhet i över 70 länder. Plan International är politiskt och religiöst oberoende och allt vårt arbete utgår från FN:s barnkonvention. Vi arbetar för att alla barn ska ha rätt att gå i skolan, få tillgång till hälsovård, bli skyddade mot våld, övergrepp och försummelse samt att få möjlighet att delta i samhället och utveckla sin potential.

Hos oss är långsiktighet och handlingskraft viktigt, genom vårt driv och engagemang ger vi förutsättningar för barn och unga att kunna påverka sin framtid. Vi respekterar alla människor, värdesätter mångfald och utmanar ojämlikhet. Vi kämpar för en rättvis värld som stärker barns rättigheter och flickors lika villkor – vill du hjälpa till?

 Ansök

Mer om tjänsten

Ort:
Stockholm

Företag:
Plan International Sverige

Typ av tjänst:
Kommunikatör

Sista ansökningsdatum:
2018-09-25


Kontakt:
lina.sjoberg@plansverige.org

Ansök