Jobb & Karriär

Alla lediga jobb

Skönlitterär förläggare

Dela sidan:

Bokförlaget Ester Bonnier söker en förläggare med fokus på utländsk skönlitteratur

Vi tror att du är en bokälskare som vet att riktigt goda läsupplevelser räknas i antal tårar på kinden eller gåshud på armen. Som struntar i om boken är tunn eller tjock, är skriven av en professor eller truckförare. Så länge historien och karaktärerna fängslar är allt annat sekundärt. Du har näsa för att hitta skönlitteratur som berör och fingertoppskänsla för att välja berättelser som blir snackisar. Du baserar även dina utgivningsbeslut på kunskap om efterfrågan hos såväl läsare som återförsäljare. Du drömmer om att vara med och ta fram morgondagens storsäljare. Och att göra det på ett av Sveriges största och mest framgångsrika förlag!

En dag på jobbet
Som förläggare ansvarar du för relationen med författaren, och för löpande kontakt med agenter, scouter och andra samarbetspartners. Du arbetar med förhandling och avtal, och är övergripande ansvarig för bokproduktionen och berättelsens paketering, och arbetar med bokens redaktör genom hela processen. I nära samarbete med både kommunikations- och försäljningsavdelningen har du också i uppgift att ge varje titel de bästa förutsättningarna att nå läsarna.

Du kommer att leta efter böcker att ge ut på både Forum och vårt imprint Lovereads lista.

Kvalifikationer
Vi tror att du har en god förmåga att söka nya perspektiv och aktivt bidra till att utveckla vår verksamhet. Du förstår och står bakom förlagets hela utgivning och är en lagspelare som gillar att samarbeta. Att vara en god lyssnare är en viktig egenskap, likaså att kunna arbeta nytänkande och konstruktivt mot tuffa deadlines.

Utöver en utvecklande och viktig roll erbjuder vi en stimulerande arbetsmiljö på Sveavägen i Stockholm, där den 180-åriga historien matchas med framåtriktade satsningar. För att trivas i den här rollen tror vi några bra egenskaper är:

Kortfattat tror vi att framgångsrika egenskaper är:

 • Kommersiell förståelse och förmåga att välja rätt berättelser.
 • Orädd att ta nya kontakter och ibland tuffa samtal.
 • Samarbetar med andra, snarare än konkurrerar.
 • Uthållig och tydlig.
 • Ser möjligheter och vågar ”chansa”.
 • Älska att läsa (eller lyssna på) böcker, ha en bred smak.

Tittar vi mer på kompetenser så handlar det om:

 • Erfarenhet av förlagsvärlden, men gärna även andra spännande erfarenheter och perspektiv.
 • Läsa flytande på engelska, men gärna ytterligare ett språk.
 • Kunna driva projekt och kreativa team.
 • Fatta affärsmässiga beslut.
 • Kunna sälja in bokprojekt eller -idéer såväl internt som externt.

Ansökan
Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök genom att trycka på ansökningsknappen och bifoga CV samt personligt brev.

Vi eftersträvar ökad mångfald och kommer att beakta detta i vårt urval.Ansök

Mer om tjänsten

Ort:
Stockholm

Företag:
Bonnierförlagen

Typ av tjänst:
Skönlitterär förläggare

Sista ansökningsdatum:
2019-08-04


Facklig representant för Unionen är Lisa Jonasdotter Nilsson 08-696 80 00.

Ansök