Jobb & Karriär

Alla lediga jobb

Kommunikationschef med intresse för hållbarhet

Dela sidan:

HeidelbergCement är ett globalt företag och en av världens största byggmaterialproducenter. Det är en aktör som är med och påverkar vår framtid, vårt samhälle, vår vardag – en ledare inom sin bransch.

Rollen

Som Kommunikationschef för Sverige sitter du centralt och leder det dagliga kommunikationsarbetet ut mot ett antal dotterbolag. Hållbarhetsarbetet är centralt och högt prioriterat. Produkterna är nödvändiga i det hållbara samhällsbyggandet samtidigt som verksamheterna måste drivas med stor hänsyn mot närsamhälle och miljö, och utvecklas i enlighet med klimatmål för att vara långsiktigt konkurrenskraftiga. Arbetet handlar också om att beskriva produkternas samhällsnytta och hur de hjälper till att lösa kundernas utmaningar.

Samtidigt som du är del av det operativa arbetet sätter du strategi, årsplan, struktur och säkerställer framåtlutad kommunikation. Du gör detta tillsammans med ditt team på tre personer, i samarbete med nyckelpersoner i de olika dotterbolagen. I denna roll rapporterar du till Head of Communications Northern Europe.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för års- och kommunikationsplan.
 • Leda ditt team, motivera, driva och arbetsfördela.
 • Säkerställa god kommunikation, omvandling av komplex information till tillgänglig enkel kommunikation i samtliga kanaler.
 • Driva kommersiellt fokuserad kommunikation kring produkter och tjänster.
 • Driva en kommunikation som stödjer verksamhetens hållbarhetsmål.
 • Driva en öppen kommunikation mot verksamhetens grannar och andra intressenter.
 • PR-arbete mot industri och samhälle.
 • Skriva artiklar, pressarbete och löpande mediaarbete.

Om dig

Vi söker dig som är en operativ, kreativ och riktigt vass kommunikatör och skribent. Du har ett genuint intresse för industri, hållbarhet och marknadskommunikation. Du har en känsla för nyheter och ett öga för det visuella. Du brinner för att vara en del av samhällsbyggandet och längtar efter att få sprida budskapet om en hållbara framtid, där HeidelbergCement är en viktig del. Som person är du välorganiserad, självgående och har förmåga att planera, strukturera och prioritera ditt eget arbete. Du är van vid att arbeta både resultat- och målinriktat, i komplexa miljöer. För att trivas hos oss tror vi att du är flexibel, utåtriktad, teamorienterad, gillar många kontaktytor, komplexa utmaningar och du har en ödmjuk framtoning och en mycket god social kompetens.

Du som söker tjänsten ska ha

 • Relevant akademisk utbildning
 • 5-10 års erfarenhet av operativt kommunikationsarbete
 • Erfarenhet av att projektleda eller aktivt leda team, kommunikationsprojekt (med eget budgetansvar)
 • Erfarenhet av att arbeta både operativt och strategiskt med kommunikation i alla kanaler mot såväl kommersiella som allmänna målgrupper
 • Stor vana av att arbeta i webbpubliceringsverktyg
 • Mycket god kommunikativ förmåga (tal och skrift) i både svenska och engelska

Mer om Heidelberg Cement

HedielbergCement är ett globalt företag med lång historik inom tillverkning av betong, cement och ballast. Ett företag där hållbarhet ligger högt uppe på agendan. Globalt är företaget indelat i 5 geografiska regioner och HeidelbergCement Northern Europe är en av dessa och omfattar Sverige, Norge, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen och Polen. Branschen har en lång tradition i den nordiska regionen där tillgången till råmaterial och vattenburen transport ger idealiska förutsättningar. Marknaden är till största delen regional, men HeidelbergCement exporterar även utanför regionen. Totalt arbetar runt 4 500 personer inom regionen, med två regionkontor, ett i Stockholm och det andra i Oslo. Läs mer på www.heidelbergcement.se/sv.

Vi erbjuder

En riktigt spännande roll där du får möjlighet att vara del i samhällsbyggandet. Du blir en viktig del av vårt hållbarhetsarbete där vi är branschledande och besitter en direkt påverkan på vår framtid. Du tillsammans med trevliga och kompetenta kolleger kommer göra skillnad – på riktigt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och kontoret ligger vid Liljeholmen.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Heidelberg Cement med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Ericsson de Contreras cec@kimm.se. Vi ser fram emot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 12 aug. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Lycka till och välkommen med din ansökan redan idag!Ansök

Mer om tjänsten

Ort:
Stockholm

Företag:
HeidelbergCement

Typ av tjänst:
Kommunikationschef med intresse för hållbarhet

Sista ansökningsdatum:
2019-08-12


I denna rekrytering samarbetar HeidelbergCement med KIMM.

Önskar du mer information
vänligen kontakta:
Cecilia Ericsson de Contreras 
cec@kimm.se

Ansök