Jobb & Karriär

Alla lediga jobb

Kommunikations- och Marknadschef

Dela sidan:

Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation, fristående från stat, kommun och kyrka. Vi drivs av idén att alla människor har rätt att vara en del av samhället och få nya livschanser. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själv och sin egen förmåga. Tillsammans skapar vi ett hållbart och mänskligare samhälle för alla!

 

 

För att nå visionen om ett mänskligare samhälle har Stockholms Stadsmission under året genomfört vissa förändringar för att fokusera på de verksamheter där vi kan göra störst skillnad. Ett led i detta förändringsarbete är att organisera kommunikations- och marknadsarbetet på ett nytt sätt med utökade resurser. Kommunikations- och Marknadschefen kommer ha en övergripande strategisk roll för Stockholms Stadsmission, Skolstiftelsen och riksföreningen.

 

Om tjänsten

Förändringen av Kommunikations- och Marknadsorganisationen har genomförts för att utveckla samtliga verksamheters och varumärkens position. Den nya organisationen består av två huvudområden; en enhet för Marknad och en enhet för Kommunikation. Marknadsenheten ansvarar för insamling och marknadskommunikation för de sociala företagen samt offentliga avtal och fondmedel. Kommunikationsenheten ansvarar för extern- och internkommunikation samt opinionsbildning för både Stockholms Stadsmission och Stadsmissionens Skolstiftelse. I rollen har man personalansvar för två direktrapporterande enhetschefer och samverkar med skolstiftelsens kommunikationsansvariga. Totalt ingår ca 24 medarbetare på Kommunikations- och marknadsenheten.

Som Kommunikations-och Marknadschef förväntas du vara en tydlig förebild som ledare och kulturbärare för organisationen och du har förmågan att motivera och engagera olika intressenter. I uppdraget ingår att vidareutveckla Stockholms Stadsmissions varumärkesplattform, utarbeta varumärkeshierarki, kommunikationskoncept och budskapsplattformar för samtliga varumärken inom Stockholms Stadsmission, Stadsmissionens Skolstiftelse samt den övergripande Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner.

 

Vem vi söker

För att lyckas i rollen har du en gedigen erfarenhet av att bygga varumärken på strategisk nivå samt en bred erfarenhet av kommunikations- och marknadsuppdragets alla discipliner, inklusive erfarenhet av digital marknadskommunikation. Du förväntas också kunna vara en ”spelande tränare” som motiverar och engagerar olika intressenter.

Vi tror att du har en akademisk utbildning i grunden. Du har flera års framgångsrik ledarerfarenhet inom kommunikations- och/eller marknadsavdelning bakom dig samt erfarenhet av ledningsgruppsarbete och styrelserapportering.

Erfarenheter från liknande positioner inom välfärds- eller ideella sektorn är meriterande.

 

Att arbeta på Stockholms Stadsmission

Tillsammans med alla medarbetare kommer du att ha en viktig roll när det gäller att bidra till Stockholms Stadsmissions uppdrag som i relation till individen är att se, lindra och förändra. Uppdraget i relation till samhället är att utmana, komplettera och engagera.

Tjänsten är placerad i Stockholm Stadsmissions lokaler i Liljeholmen, där ett 60-tal medarbetare arbetar.

 

Läs gärna mer om Stockholms Stadsmission på: www.stadsmissionen.se

 Ansök

Mer om tjänsten

Ort:
Stockholm

Företag:
Stockholms Stadsmission

Typ av tjänst:
Kommunikations- och Marknadschef

Sista ansökningsdatum:
2019-09-25


I denna rekrytering samarbetar vi med Pelago (www.pelago.se).

För mer information kontakta Sanna Smedje, sanna.smedje@pelago.se.

Sista ansökningsdag är söndagen den 25 september.

Din ansökan skickas till; info@pelago.se

 

Youtube Media: Stockholms Stadsmission - Stockholm har blivit kallt

Ansök