Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Annonsörer

Cdon senaste svenska bolag att pausa annonseringen på Facebook och Instagram

Publicerad: 7 juli 2020, 07:31

E-handlaren Cdon gör samma sak som SJ, Houdini, Oatly, Simris Alg och flera hundar globala annonsörer. ”Diskriminering, rasistiska attityder och desinformation strider mot vårt synsätt”, säger bolagets CMO i ett uttalande.


Ämnen i artikeln:

CDONFacebook

I slutet av förra veckan hade omkring 400 annonsörer officiellt meddelat att de pausat sin annonsering på Facebook i en bojkott som har sitt ursprung i plattformens hantering av rasism och hat på plattformen efter president Donald Trumps nedsättande kommentarer i samband med protesterna i Minnesota för en dryg månad sedan.

Under förra veckan kom de första svenska bolagen som presenterade att de sluter upp bakom bojkotten. Först Simris Alg och Houdini, sen SJ och Oatly. Nu meddelar e-handlaren Cdon, Nordens att företaget väljer att pausa sin annonsering på Facebook och Instagram på obestämd tid.

LÄS MER: Därför kan annonsbojkotten mot Facebook bli en brytpunkt

LÄS MER: Annonsbojkotten mot Facebook – detta har hänt

”Detta görs som ett ställningstagande mot närvaron av rasistiska och hatiska inlägg på plattformarna”, skriver annonsören i ett pressmeddelande. 

– Vi har en värdegrund som är förankrad i organisationen. Diskriminering, rasistiska attityder och desinformation strider mot vårt synsätt, därför har vi valt att stoppa all vår annonsering på Facebook och Instagram tills vidare. Detta gör vi för att sätta press på plattformarna då vi anser att de behöver jobba mer aktivt för att hat och rasism inte sprids, säger Henrik Jarl, chief marketing officer på Cdon i en kommentar.

Företaget skriver att de kommer att använda pausen för att utvärdera sin annonseringspolicy och göra en bedömning kring vilka långsiktiga ändringar som behövs.

Cdon ingår i Qliro Group som är noterat på Nasdaq i Stockholm. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

CDONFacebook

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.