Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Annonsörer

Google blockerar annonser med desinformation om coronaviruset

Publicerad: 21 juli 2020, 07:42

Foto: Paweł Czerwiński

Från och med augusti blockerar Google annonser som sprider desinformation om coronaviruset. Det efter att en rapport visat hur mycket sökjätten bidrar med i reklamintäkter till dessa bolag.


Ämnen i artikeln:

GoogleCoronaviruset

I spåren av coronavirusets globala spridning har spridningen av desinformation kring viruset följt. Bland annat har det spridits att virusets skapats i ett kinesiskt laboratorium, att det tagits fram i syfte att skada och att Bill Gates skulle ligga bakom pandemin. 

Nu sätter sökjätten Google ner sin fot. Från och med nästa månad kommer de att blockera annonser från hemsidor där konspirationsteorier om coronaviruset förekommer. Det rapporterar Bloomberg

Beslutet kommer efter att en rapport uppskattat att Google kommer att bidra med cirka 19 miljoner dollar i reklamintäkter per år till bolag som sprider denna typ av konspiratorisk information om viruset. 

Google har redan tagit bort över 200 miljoner annonser som försökt dra nytta av situationen. 

– Vi sätter in extra säkerhetsåtgärder genom att utöka vår policy både för utgivare och annonsörer för att inkludera farligt innehåll som går emot vetenskapliga slutsatser om den här hälsokrisen, säger en talesperson för Google. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

GoogleCoronaviruset

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.