tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Annonsörer

Lista: 40 största annonsörerna under december

Publicerad: 20 januari 2023, 10:30

Foto: Pontus Lundahl / TT / Henrik Holmberg / TT / Oscar Olsson

Ica var alltjämt största annonsör under december månad, och störst ökning gjordes av Betsson och XXL. Här är de 40 största annonsörerna enligt Kantar Sifos siffror.

Ämnen i artikeln:

Kantar MediaMedieinvesteringarAnnonsörerNyheter

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Den största annonsören under december månad var Ica, följt av Kooperativa förbundet (som äger Coop) och Elgiganten. Även Ikea, Postkodlotteriet, och Mio gjorde stora investeringar.

Ica ökade jämfört med december 2021 med 5,7 procent till 99,7 miljoner kronor (94,3 mkr). Kooperativa förbundet ökade med 49,5 procent mellan december 2021 och december 2022, med bruttoinvesteringar på 67,3 miljoner kronor (45 mkr). 

Störst ökning av de 40 företagen nedan gjordes av Betsson, 90,7 procents ökning jämfört med 2021, och XXL, som ökade med 86,9 procent till 30 miljoner kronor under december månad.

Ta del av siffrorna i diagrammet nedan.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Siffrorna anger bruttoinvesteringar från Kantar Sifo. Resumé är medvetna om att sammanställningen inte ger en heltäckande bild över de digitala medieinvesteringarna, men likväl är den mest precisa data över investeringar på annonsörsnivå som finns tillgänglig. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev