måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

5,6 miljoner till kreativa verksamheter i norr

Publicerad: 10 mars 2020, 12:12

EU-pengarna ska hjälpa kreativa bolag i Norrbotten och Västerbotten att framtidssäkra sina verksamheter.


Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Projektet Creative north, som syftar till att utveckla små och medelstora företag inom den kreativa näringen, har beviljats 2,8 miljoner från den Europeiska regionala utvecklingsfonden. Utöver det har regionala aktörer matchat EU-pengarna vilket tar summan till 5,6 miljoner kronor.

Pengarna, som delas ut under tre år, ska gå till att stötta bolagen för att anpassa sig till ökade digitaliseringskrav, kompetensförsörjning, högre lönsamhet, högre innovationstakt och att hitta nya affärsmodeller.

– I ett treårigt EU- projekt bygger vi upp branschklustret Creative North för ökad samverkan, kunskapsspridning och innovationskraft. Genom ett kluster kan bolagen hjälpas åt för att möta framtidens utmaningar. Erfarenheten säger att företag i nätverk upplever att de växer snabbare, säljer mer och har lättare att hitta kompetent arbetskraft, säger Greta Wimander, projektledare för Creative north på Piteå science park.

Målet är att projektet ska leda till tillväxt och sysselsättning i Norrbotten och Västerbotten. 

– Vi vill jobba proaktivt för att skapa framtidens kreativa bolag, säger Greta Wimander, projektledare för Creative North.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev