Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

500 tar hjälp av Michael Storåkers, David Orlic och Thérèse Eriksson Thiss

Publicerad: 24 maj 2021, 08:59

Love Bonnier, Michael Storåkers, Karin Londré, David Orlic, Casper Törnblom och Thérèse Eriksson Thiis.

Kommunikationsbyrån 500 rekryterar tre branschprofiler till en advisory board.

Ämnen i artikeln:

500 Sthlm

500 har de senaste åren vuxit stadigt. Under 2020 rekryterade byrån fyra nya medarbetare och byrån jobbar bland annat med Vattenfall, Ica, EasyPark och Svensk Fastighetsförmedling. Nu har bolaget rekryterat en advisory board bestående av Thérèse Eriksson Thiis, Michael Storåkers och David Orlic.

– Jag har på riktigt svårt att se en mer intressant, rolig och klarsynt mix än Micke, Thérèse och David. De är verkligen tre unika karaktärer som tillsammans har kompetensen, nätverket och erfarenheten vi behöver för att kunna fortsätta växa och bli 20-talets mest självklara strategiska partner för den nya generationens beslutsfattare och makthavare, säger Casper Törnblom, Partner på 500.

David Orlic har en lång historia i kommunikationsbranschen och har bland annat varit rådgivare åt Socialdemokraterna, grundat byrån Volontaire, :Part och Järvaveckan, och var fram till slutet av 2019 vice vd och innovationschef på Prime. Idag är han vd på startupen Anyone, som bygger en ljudbaserad plattform där man kan få fem minuter av vem som helsts tid.

Thérèse Eriksson Thiis har en bakgrund från Wallpaper Magazine i London och arbetade som intressepolitisk sakkunnig på Cancerfonden, med Public Affairs på Swedbank och nu i vd-staben.

Michael Storåkers har bland annat arbetat i statsrådsberedningen och fungerat som rådgivare till Moderaterna, grundat byrån Storåkers som såldes till McCann, samt varit vd för Bukowskis. Idag driver han konstgalleriet CF Hill, är styrelseordförande i Rodebjer och A Days March, styrelseledamot i Fidelio samt investerare. Han har tidigare haft styrelseuppdrag för bland annat Acne Studios, Handelshögskolan, FLX och Pysslingen.

– 500 förenar en ovanlig – nästan renässansliknande mix – av förståelse för näringsliv, politik och kultur, vilket så klart tilltalar mig eftersom det är områden jag är både intresserad av och verksam inom. Samtidigt krävs det mer än att vara smart för att bygga en bra byrå, så jag tror att vi kommer kunna bidra i arbetet kring att mejsla ut verksamheten ytterligare, kommenterar Michael Storåkers.

Syftet med en advisory board är att agera rådgivare i strategiska frågor och byråns utveckling – och även kunna kopplas in inom ramen för kunduppdrag. Samt kopplas in i strategiskt viktiga uppdrag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev