Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

85 procent av byråerna i Göteborg har permitterat personal

Publicerad: 13 maj 2020, 13:30

Louise Danckwardt är vd på Sandberg Trygg och initiativtagare till Byråsamarbetet.

Foto: Press & Jonas Jacobsson/Unsplash

En ny undersökning från nätverket Byråsamarbetet vittnar om dystert läge för Göteborgsbyråerna.


Ämnen i artikeln:

Göteborg

90 procent av Göteborgs byråer är kraftigt påverkade av krisen, och 85 procent har permitterat personal till följd av den. Det visar en undersökning gjord av nätverket Byråsamarbetet, som frågat sina medlemsbyråer för att undersöka hur kommunikationsbranschen i Sveriges näst största stad drabbats av krisen.

 32 av 35 ledare inom Byråsamarbetet har svarat på undersökningen. 

– Sammantaget ser man 2020 som ett tufft år och de flesta är eniga att man inte skulle klara sig utan det statliga stödet” säger Louise Danckwardt, vd på Sandberg Trygg och initiativtagare till Byråsamarbetet.

Enligt undersökningen är pessimismen stor bland byråerna, och en majoritet tror att det kommer dröja fram till hösten – som tidigast – innan det lättar. 

Göteborg är till stor del beroende av den stora tillverkande- och fordonindustrin, som drabbats hårt av krisen. Bland annat har den stora arbetsgivaren Volvo varslat personal området. Den osäkra situationen har i sin tur har fått stora konsekvenser på byråerna i området. 

Läs mer: Genomgång: Uppsägningar på flera byråer i coronakrisens spår 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Göteborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.