söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Abby World gör rekordår – fördubblar vinstmarginalen

Publicerad: 16 augusti 2023, 12:02

Mandarva Stenborg, Oskar Hellqvist och Andreas Morne

Foto: Pressbild

Med ett utvidgat erbjudande fick Abby World en rejäl skjuts på affärerna under det senaste räkenskapsåret. Ta del av de färska siffrorna från 2022/2023 på Resumé.

Ämnen i artikeln:

Abby WorldBokslutReklam

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


Abby World stängde verksamhetsåret som avslutades den 30 april 2023 med ett rekordstarkt resultat och med ett ordentligt lyft när det kommer till vinstmarginal.

Byrån inledde det brutna räkenskapsåret med ett dedikerat fokus på att öka lönsamheten vilket också skett. Vinstmarginalen har mer än fördubblats jämfört med föregående år och rörelseresultatet skrivs till 7 miljoner kronor (2,9 mkr). Även omsättningen på 37,6 miljoner kronor (36,3 mkr) och byråintäkten 30 miljoner kronor (24,8 mkr) nådde rekordnivåer.

På sista raden ökade byråns sin lönsamhet till en vinstmarginal på 23 procent.

Styrelsen föreslår en aktieutdelning på 4 miljoner till delägarna.

I årsredovisningen nämns det breda integrerade erbjudandet som en central del av Abby World starka resultatutveckling. Den skapar en valfrihet för kunderna att köpa att köpa enskilda kommunikationstjänster och medför också riskspridning i tider av känsligt konjunkturläge.

Under perioden har byrån också adderat varumärkesstrategi, identitet och design till tjänsteutbudet, ett erbjudande som visar stark tillväxt. Byråns brand studio bidrar följaktligen till den ekonomiska uppgången

– Under året som gått har vi jobbat målmedvetet mot att tighta till våra processer och team för att möta våra kunders behov. Att erbjuda ”många dörrar” in i varuhuset har också varit en framgångsfaktor, många potentiella kunder kommer till oss med en specifik efterfrågan som ofta successivt växer till ett helintegrerat uppdrag, säger byråns vd Mandarva Stenborg i en kommentar.

Under året har byrån vunnit nya uppdrag bland annat i form av Systembolagets dotterbolag IQ, Cancerfonden, Haglöfs, Sonos samt Kungsängen.

Byrån är fristående och ägs av Andreas Morne, Oskar Hellqvist och Mandarva Stenborg, har i dagsläget 23 anställda och är baserade på Mosebacke.

Abby World 2022/23

Nettoomsättning: 37,6 mkr (36,3 mkr)

Byråintäkt: 30 mkr (24,8 mkr)

Rörelseresultat: 7,0 mkr (2,9 mkr)

Föreslagen utdelning: 4 mkr (1,7 mkr)

Medelantalet anställda: 20 (19)

Soliditet: 40

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev