Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Actionist ansöker om konkurs: ”För smalt erbjudande”

Publicerad: 2 december 2019, 11:16

Höstens rekonstruktion kunde inte rädda den digitala reklambyrån Actionist.


Ämnen i artikeln:

Actionist

I slutet av augusti berättade Resumé om hur Actionist misslyckades med sin strategi att smalna av erbjudandet om tvingades ansöka om rekonstruktion för att rädda byrån.

– Jag tror på det här. Vi hade möte med rekonstruktören i dag. En nyckel blir att öka samarbetet med vår systerbyrå Fröjd. sade vd:n Oskar Sparreljung till Resumé.

I dag lämnade Acitionist in sin konkursansökan sedan styrelsen och ägarna insåg att rekonstruktionen och ytterligare kapital inte kommer att skapa tillräcklliga förutsättningar för att driva vidare Actionist. Sex medarbetare erbjuds nya jobb i koncernen på Fröjd Interactive. 

Ägarbolaget Recapitulando AB, som även är huvudägare i Fröjd Interactive AB och Deasign Russia i St Petersburg, förvärvade majoriteten i Actionist under våren 2018.

Enligt Axel Bendrik vd:n och koncernchefen i Recapitulando har bolaget investerat mycket pengar för att bygga erbjudandet.

I samband med rekonstruktionen har antalet anställda i Actionist minskat och för att reducera kostnaderna och arbetet i Acitionist har under hösten delvis samordnats med systerbolaget Fröjd. 

– Vi har kämpat på efter rekonstruktionen i augusti för att skapa ett bättre och mer hållbart erbjudande. Vi minskade antalet anställda och ökade graden av samarbete med Fröjd. Vi har kämpat på under hösten, men det har blivit tydligt att våra ansträngningar inte räcker till. Det är ett för smalt erbjudande och marknaden efterfrågar inte tjänsterna i den utsträckningen som vi hade behövt, de vill ha en större helhet, säger Axel Bendrik.

Tackar de anställda på Actionist ja till att börja jobba på Fröjd kommer den byrån att bestå av drygt 30 anställda. 

Hur har kunderna reagerat?
– De har varit med på resan med Actionist och tycker så klart att det här är tråkigt. Vi har nära relationer med våra kunder och vill så klart fortsätta hjälpa dem framåt också.

Under 2018 omsatte Actionist 10 miljoner kronor och gjorde en förlust på 1,4 miljoner kronor (EBIT).

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Actionist

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.