onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Äleven växer – köper två Umeå-byråer

Publicerad: 24 januari 2023, 09:03

Umeåbaserade DigiJo Group, med digitala byråerna Jo kommunikation och Digipartner, har blivit en del av den snabbväxande byrågruppen Äleven.

Ämnen i artikeln:

ÄlevenNyheter

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Alla som har läst Resumé de senaste åren vet att tempot i branschens konsolideringstrend har snabbats upp. Vid sidan av North Alliance och digitala spelare som Knowit, Valtech och Consid har byrågrupper som ARC, Rud Pedersen, H&H Group, Nova Consulting och Äleven tagit alltmer centrala positioner på den svenska byråkartan.

Den sistnämnda i skaran har på kort tid förvärvat byråer som Humblestorm, Seventy och Tänk Om-Gruppen (Tillsammans och Folket. Strategin är att låta entreprenörerna stanna kvar i verksamheterna och hitta synergier mellan bolagen. Tanken är att byråerna genom att ingå i ett större sammanhang får möjlighet att accelerera och utvecklas ännu snabbare.

LÄS MER: Här är Älevens förvärvsstrategi

Nu presenterar Äleven ett förvärv av DigiJo Group i Umeå som består av digitalbyråerna Jo kommunikation och Digipartner, byråerna skapade byrågruppen efter årsskiftet. Efter uppköpen innefattar Äleven 450 anställda och en omsättning på över 600 miljoner kronor.

– Detta är en fantastisk möjlighet för oss att ge våra kunder ännu mer kompetens inom kommunikation och digital marknadsförening. Vi blir starkare och kan erbjuda mycket mer trygghet till våra medarbetare, säger DigiJo Groups vd Edel Puntonet i ett pressmeddelande.

Digipartner har tillsammans med systerbolaget Jo Kommunikation utvecklat en egen AI-robot i syfte att göra kundernas digitala annonsering mer kostnadseffektiv.

– Jag är väldigt glad att Jo Kommunikation och Digipartner nu är en del av Äleven. Bolagen har en djup digital kompetens och deras tjänster inom bland annat web- optimering och AI-baserad digital marknadsföring är ett värdefullt tillskott till Äleven. Vi är imponerade av bolagens starka kultur och förmåga att ständigt leverera mätbara resultat för sina kunder. Det känns också kul att stärka vår närvaro i Norrland där en spännande utveckling sker just nu, säger Älevens vd och grundare Philip Ghatan i en kommentar.

 

DigiJo Group

DigiJo är en Umeåbaserad digital byrågrupp bestående av Jo kommunikation och Digipartner med fokus på digital marknadsföring med hög ROI samt utveckling av webb och stora webbshopar. Jo kommunikation grundades 2012 av Edvin From och Joakim Bergqvist

och Digipartner grundades 2017 av Edel Puntonet, Billy Palmberg och Edvin From.

2023 gick de två byråerna ihop under namnet DigiJo Group AB.

Tillsammans har bolagen 20 anställda, 60 mkr i omsättning och cirka 9 miljoner kronor i vinst.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev