onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Aller tar martechbyrå till Sverige

Publicerad: 24 maj 2022, 07:50

Allers byrågrupp Ahead Group breddar portföljen och tar in den norska martech-byrån Oculos.

Ämnen i artikeln:

Aller MediaNyheterMartech

R

Redaktionen

red@resume.se


Oculos grundades 1998 och förvärvades av Aller i Norge 2019. I dag är bolaget en av Norges ledande byråer inom CRM, lojalitet och martech. Vd för Oculos i Sverife blir Annika Grumert Klang, med lång erfarenhet av arbete inom disciplinen. 

– Vi har länge märkt en ökande efterfrågan av martech-expertis i vår existerande affär inom Ahead Group. Nu gör vi slag i saken och tar Oculos till Sverige. CRM, lojalitet och martech blir ett viktigt komplement till våra byråer inom Ahead Group och jag ser redan många synergieffekter som vi ska ta tillvara. Jag är stolt och glad att Annika Grumert Klang kliver på som vd för Oculos Sverige. Hennes driv och erfarenheter från branschen är precis vad vi behöver, säger Marcus Wikner, vd för Ahead Group i Sverige i ett pressmeddelande.

Annika Grumert Klang kommer senast från rollen som head of martech på Merkle (Dentsu-nätverket), påbörjar sin nya tjänst som vd i slutet av maj. Hon har över tio års erfarenhet av branschen och har bland annat haft ledande roller på Merkle, Isobar och Avaus.

– ­För mig som tidigare har arbetat inom stora verksamheter blir det en spännande utmaning att få vara med och bygga en riktigt grym byrå från grunden. Jag har många tankar och idéer som jag nu kan få sätta i verket med stödet från Ahead Group och Oculos i Norge. Det första jag ska ta mig an är att rekrytera nya kolleger som vill vara med på en riktigt rolig resa, kommenterar Annika Grumert Klang, vd för Oculos Sverige.

Oculos arbetar bland annat med kunddialoger, kundklubbar, bonusprogram och marketing automation. Byrån är en one stop shop för alla frågor inom CRM och martech.

– Jag är övertygad om att Oculos kan ta en bra position även i Sverige då det fortfarande finns utrymme för mer nischade byråer inom martech, CRM och data med utgångspunkt i personalisering för att driva kundlojalitet. Dessutom ser vi stora fördelar med samarbetet inom Ahead Group. Vi har stora ambitioner i Sverige, och jag är stolt över att Annika är med på denna resa. Hon skall få allt vårt stöd framöver, säger Toralf Waaktaar-Slokvik, vd på Oculos Norge i en kommentar. 

Oculos kommer att sitta tillsammans med Aller Media-koncernen i nyrenoverade lokaler på Humlegårdsgatan 6 i Stockholm. Sedan tidigare ingår OTW, Narva och Make Your Mark i Aller Medias byrågrupp Ahead Group. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev