Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Andra året i rad: Hallvarsson & Halvarssons omsättning minskar

Publicerad: 17 augusti 2020, 10:09

Anna Grönlund Krantz tillträdde som vd på Hallvarsson & Halvarsson 2018. Hon har tidigare varit vd på konkurrenten JKL.

För andra året i rad minskar Hallvarsson & Halvarssons omsättning med knappa tio miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Hallvarsson & Halvarsson

Under 2019 minskade Hallvarsson & Halvarssons omsättning med nio miljoner kronor i jämförelse med 2018, från 132 till 123. Det är andra året i rad som byråns omsättning minskar, 2017 hade de en omsättning på 141 miljoner kronor. Den minskade omsättningen beror till den absoluta majoriteten på mindre uppdrag i Sverige.

Samtidigt som omsättningen sjunker ökar byråns EBIT-resultat från 1,5 till 7,1 miljoner kronor. Nettomarginalen ökade från 1,09 till 5,71 procent. Antalet anställda minskade från 74 till 66 personer. I årsredovisningen skriver Hallvarsson & Halvarsson, precis som 2018, att den ekonomiska utvecklingen varit svagare än tidigare. Att siffrorna ser sämre ut härleder bolaget till interna omstruktureringar. 

Totalt görs en utdelning på 2,3 miljoner kronor.

Hallvarsson och & Halvarsson är byrågruppen H&H Groups flaggskepp och en av branschens ledande corporate communications-, PA- och finansiella kommunikationsbyråer. 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Hallvarsson & Halvarsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.