Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

ANR BBDO samlar experter för samtal om framtiden

Publicerad: 15 mars 2020, 10:11

ANR BBDO lanserar Ovala Bordet, ett initiativ för fördjupande samtal med branschexperter kring olika ämnen. ”Bra samtal behöver få ta tid”, säger Anna Celay, planning director och partner på ANR BBDO, i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

anr+1

Det första Ovala bordet-samtalet arrangerades i början av 2020 och hade ”framtidens mat” som tema. Några av de som medverkade var Tobias Karlsson, marknadschef Max Hamburgare, Anita Falkenek, vd på Krav, Ida Trabold, marknadschef på Sodastream och Emily Grabe, marknads- och försäljningschef på Foodoki.

– Vi på ANR BBDO tycker att vi får för få möjligheter att diskutera intressanta ämnen på djupet. Bra samtal behöver få ta tid, något vi i vår snabbrörliga bransch inte alltid har så gott om. Därför bestämde vi oss för att starta en serie samtal om aktuella ämnen under initiativet Ovala Bordet, säger Anna Celay.

Inför varje samtal genomförs en undersökning tillsammans med omvärldsanalysföretaget Parlametric. Resultatet ligger sedan till grund för samtalet.

300 respondenter deltog i undersökningen om framtidens mat. Den visade bland annat att många konsumenter tror att syntetiskt framställd mat är framtiden, samtidigt som de hyser stora förhoppningar om att den ska vara både mer hälsosam och godare. Studien visar också att en dryg femtedel av de medverkande tycker att staten ska bestämma vad vi bör äta, till exempel genom skatter och andra ekonomiska styrmedel.

– Det är tydligt att diskussionen i dagsläget handlar mycket om vad man ska dra ned på eller välja bort för klimat och hälsa. Jag skulle gärna se att vi fokuserade mer på det vi behöver lägga till för att uppnå en hälsosam och klimatsmart kosthållning, säger Emily Grabe på Foodoki i pressmeddelandet.

ANR BBDO arrangerar nästa Ovala Bordet-samtal i maj och ämnet är framtidens bank- och finanssektor.

Fredrik Svedjetun

fredrik.svedjetun@resume.se

Ämnen i artikeln:

anr+1

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.