onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Appelberg sparar sig till vinst

Publicerad: 8 juli 2020, 11:05

Elin Sahlström, vd Appelberg.

Intäkterna fortsätter att minska för contentbyrån Appelberg som vände till vinst i fjol, tack vare omfattande besparingar.

Ämnen i artikeln:

AppelbergContentbyråer

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Appelberg, som ägs av Mediaplanet sedan 2014 och i slutet av förra året slogs contentbyrån samman med de två andra medieverksamheter inom koncernen: N365 och Mediaplanet.

Bolaget har gjort omfattande besparingar de senaste åren, och senast undernu under vårens coronakris har bolaget sagt upp personal. Byrån är därför betydligt mindre än under perioden 2010-2016 då byråns omsättning låg omkring 75 miljoner kronor. Med 35 anställda (medeltal i den senaste årsredovisningen) är personalstyrkan halverad jämfört med för sju år sedan.

Under fjolåret landade omsättningen på 43 mkr, en minskning på drygt 20 procent jämfört med 2018 (55 mkr). Under fjolåret minskade personalstyrkan med 12 tjänster, från 47 till 35 anställda. Rörelseresultatet (EBIT) förbättras väsentligt till 2,9 miljoner kronor (435 tkr).

I bokslutet skriver Appelberg Publishing Group AB att de investerat i omställning under året med kompetens inom film, andra digitala tjänster samt strategiska kommunikationstjänster.

”Under året har förflyttningen från tryckta till kanaler fortsatt. För Appelberg Publishing Group AB har det dels inneburit ett förlorade tidningsuppdrag. En följd av detta var att Appelberg Publising Group AB ställde om och drog ner personalstyrkan på de områden där efterfrågan minskat”.

Totalt plockades det ut 1 350 000 kronor från bolaget. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev