Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Avmattad tillväxt för Animal

Publicerad: 1 april 2020, 09:27

För första gången sedan 2014 visar Animal, som nyligen gick upp i en ny byrågrupp, upp en tillväxt på mindre än en miljon kronor.


Ämnen i artikeln:

AnimalBokslut

I december 2019 meddelade riskkapitalbolaget Altor att de investerat ”ett par hundra miljoner” i en ny företagsgrupp som jobbar med digital marknadsföring. I den nya gruppen ingår byråerna Curamando, Animal, Kurppa hosk och Keybroker. Affären är Byråsveriges största sedan Åkestam Holst och Great Works 2014 köptes upp av The North Alliance. Den nya byrågruppen beräknades vid offentliggörandet vara startklar i maj 2020. Flera av byråernas vd:ar berättade för Resumé att ambitionen var att låta byråerna finnas kvar som enskilda bolag men med ett ökat samarbete, inte minst på bolagen i Altors portfölj.

LÄS MER: Byråernas planer efter storaffären – så vill de särskilja sig från konsultjättarna 

Nu har Animals bokslut för 2019 inkommit till Bolagsverket. Under det sista året som fristående byrå omsatte Animal 52,3 miljoner kronor (52,1) med ett resultat på 2,5 miljoner kronor (4,5). Antalet anställda gick samtidigt från 33 till 40.

Under året gjorde aktieägarna en dubbel utdelning, under extrastämman i juli delade man ut 1,1 miljoner kronor och vid räkenskapsårets slut delades ytterligare 3 miljoner kronor ut.

I slutet av 2018 meddelade Animal att de numera är svensk samarbetspartner till byråkoncernen Edelman. I samband med det tog byrån även över nedlagda Edelman Deportivos kunder.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

AnimalBokslut

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.