söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Bang Agency spår rekordomsättning 2021: ”Bästa halvåret hittills”

Publicerad: 3 augusti 2021, 11:47

Patrick Walldén, vd för Bang Agency.

Bang Agency, vars områden är hälften event och hälften reklam, har trots pandemin ökat både omsättning och antal anställda.

Ämnen i artikeln:

Bang

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Anledningen till tillväxten är att man har lyckats anpassa verksamheten, berättar Patrick Walldén, vd. 

– Vi har utvecklat vårt affärsområde inom reklam för att kompensera den minskade eventaffären. 

Omsättningen landar på 22 miljoner, en ökning på drygt 37 procent från 2019. Rörelseresultatet halveras och landar för 2020 på 101 646 kronor. Byråintäkten ligger mellan 9,5 och 10 miljoner, mer exakt svar kan Patrick Walldén inte ge Resumé.

Har ni fått några nya kunder under 2020?

– Ja, vi har vunnit flera offentliga upphandlingar, bland andra Försvarsmakten där vi nu är deras eventbyrå, berättar Patrick Walldén.

– Vi har också vunnit flera större reklambyråpitcher. Extra stolta är vi över vårt internationella byråuppdrag för finska Wirepas som vi hjälper i över 5 länder med deras globala lansering. 

Enligt Patrick Walldén kommer omsättningen för nuvarande år, 2021, landa på omkring 40 miljoner kronor. Det första halvåret har varit byråns bästa hittills, berättar han. 

– Även om det är svårt att se vad vårt rörelseresultat kommer bli så är det garanterat en flerdubbling av tidigare års vinster. 

Bang Agency jobbar till stor del med just frilansare. Dessutom driver många ”anställda” och delägare sina egna företag, och fakturerar via dessa. Men under 2020 har en del blivit anställda, och medelantalet heltidsanställda har därför gått från 2 till 7.

– Vi har anställt flera duktiga kollegor och är nu 12 heltidsanställda konsulter plus ett tiotal frilansare som jobbar minst halvtid för oss, avslutar Patrick Walldén.

Nyckeltal

Omsättning: 22 mkr (16,1 mkr)

Rörelseresultat: 101 646 kr (235 051 kr)

Byråintäkt: 9,5–10 mkr

Antal anställda: 7 (2)

Soliditet: 9 procent (11 procent)

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev