fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Bazooka slukar SthlmConnection

Publicerad: 1 oktober 2020, 12:53

Bazookas vd Petra Blixman.

De två digitalbyråerna Bazooka och SthlmConnection går ihop till en byrå. ”De flesta av våra kunder valde att satsa sig ur krisen, i stället för att bromsa”, säger Bazookas vd Petra Blixman.

Ämnen i artikeln:

Digitalbyråer

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Tvärtemot hur coronapandemin påverkat många verksamheter negativt har digitalbyrån Bazooka sett en ökad efterfrågan och flera nya kunder under våren. Bolaget grundades 1996 och har namn som Regeringskansliet, Lärarförsäkringar och Statens historiska museer på kundlistan. 

För att klara av det ökade trycket tar Bazooka nu till ett mer expansivt drag – och plockar in hela den strategiska digitalbyrån SthlmConnection och dess sju medarbetare som en del av Bazooka. Det är dock inget förvärv av byrån.  

– Vi var så klart precis som alla andra oroliga under våren men nu när vi stänger förra året (19/20) så kan vi se att vi har ökat vår omsättning och vinstmarginal rejält. Vi gick in i Corona-krisen med en Årets byrå-vinst i ryggen och de flesta av våra kunder valde att satsa sig ur krisen, i stället för att bromsa, vilket vi är enormt tacksamma för, säger Bazookas vd Petra Blixman i ett pressmeddelande.

Enligt preliminära siffror för det brutna räkenskapsåret 2019/2020 omsatte Bazooka 33,3 miljoner kronor, med en byråintäkt på 30,5 miljoner kronor och en vinst på 5,5 miljoner kronor. 

SthlmConnection omsatte 5,3 miljoner kronor 2019, och gjorde en förlust (resultat efter finansiella poster) på -821 000 kronor. 

I och med sammanslagningen består Bazooka nu av 43 medarbetare, bland andra projektledare, utvecklare, UX-designers, analytiker, designers, strateger.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev