fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Borg Owilli ser över organisationen – kan bli uppsägningar

Publicerad: 8 maj 2023, 13:06

Mike Owilli, vd på Borg Owilli.

Foto: Pressbild

Borg Owilli är nästa byrå att se över sin bemanning som ett resultat av den tuffare marknaden. "Vi måste se till att vi är effektiviserade inför framtiden", säger Mike Owilli.

Ämnen i artikeln:

Borg & OwilliLågkonjunktur

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Det tuffa ekonomiska läget skapar osäkerhet på marknaden, vilket har fått flera byråer att under våren se över sina organisationen. Sedan årsskiftet har Resumé rapporterat om nedskärningar på tre av landets största byråer – Prime, Forsman & Bodenfors och Edisen – och så sent som i förra veckan stod det klart att B-Reel säger upp sex personer.

Även Borg Owilli, en av Sveriges största contentbyråer, gör nu en översyn av sin organisation, vilket kan komma att leda till övertalighet i personalen.

– Vi har inte lagt något större varsel, men vi ser över organisationen för att förstärka oss på marknaden och fortsätta vår tillväxtresa. I samband med det ser vi över bemanning och kompetens, vilket kan innebära att ett fåtal medarbetare blir övertaliga, säger vd Mike Owilli.

Hur många tjänster det rör sig om kan han ännu inte svara på.

– Vi har precis inlett diskussioner med ett fåtal personer och med facket, så hur många det rör sig om är svårt för mig att svara på i det här läget. Men det rör sig om ett mindre antal roller som kan bli övertaliga.

LÄS MER: Byråledarnas strategier för att parera lågkonjunkturen – här växer affärerna

Borg Owilli blev i oktober 2022 uppköpta av techbolaget VO2, något som Mike Owilli inte menar är en anledning till översynen.

– Det har gått bra efter uppköpet och det är kul att ha kommit in i ett större sammanhang. Vi ser redan fina synergier med VO2. Men precis som alla i byråbranschen ser vi just nu över vår affär och måste anpassa oss till ett delvis annorlunda marknadsläge. Vi måste se till att vi är effektiviserade inför framtiden, i och med att vi vill fortsätta växa och ta marknadsandelar.

Hur har ni påverkats av det tuffare läget?
– Vi ser att det fortsatt finns en hög efterfrågan inom en stor del av vårt erbjudande, men det är svårare nu att prognostisera framåt. Det är ett tuffare marknadsläge än tidigare, och det behöver vi vara ödmjuka inför. Men vi har en del nya kunder på väg in och kampanjer som ska lanseras.

I vilken del av erbjudandet ser ni minskad efterfrågan?
– Det handlar främst om att besluten blir utdragna hos kunderna och att budgetarna på uppdragen krymper. Det finns en osäkerhet hos många beställare, en del vill avvakta och se vart marknaden är på väg.

I bokslutet för 2021, det senaste som finns tillgängligt, omsatte Borg Owilli 88,8 miljoner kronor med ett rörelseresultat på nästan 12 miljoner. Byråintäkten landade på 60,7 miljoner kronor.

LÄS MER: Borg Owilli större än någonsin: ”Pandemin svetsade oss samman”

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev