Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Brindfors om Johan Öhlins uppdrag för Coop: ”Marknaden blir mer och mer är gränsöverskridande”

Publicerad: 15 september 2021, 09:27

Brindfors ägare Jonas Dahlqvist och Johan Öhlin

I våras blev Johan Öhlin tillförordnad chef för varumärke och kommunikation på Coop. Bolagets andra delägare Jonas Dahlquist har motsvarande konsultroll på Paynova.


Ämnen i artikeln:

BrindforsCoop

2017 tog Johan Öhlin och Jonas Dahlquist över det legendariska byråvarumärket Brindfors från Mullen Lowe. Efter några förlusttyngda år stöpte ägarna om affärsmodellen och vände till svarta siffror under 2020. Omsättningen ökade till 6,2 miljoner kronor, en ökning på 24 procent jämfört med 2019 (5 mkr). Rörelseresultatet landade på 889 000 kronor (-875 000 kronor).

Sedan inledningen av 2019 satsar Jonas Dahlquist och Johan Öhlin, som är de enda anställda i bolaget, på en strategi där de investerar i mindre startup-bolag och bidrar med kunnande inom kommunikation och marknadsföring för att på så sätt öka värdet på sina investeringar.

Vid sidan av partnermodellen går bolagets delägare också in och tar konsultuppdrag. Jonas Dahlqvist har sedan ett drygt år varit tillförordnad marknadschef på Paynova i kombination med övriga uppdrag. Sedan i maj är Johan Öhlin tillförordnad chef för marknad och kommunikation på Coop och fick bland annat vara med och hantera den vida omrapporterade hackerattacken mot kassasystemet i juni månad. Enligt Jonas Dahlqvist har Brindfors även haft liknande konsultuppdrag åt Arlanda Xpress.

– Branschen och marknaden blir mer och mer är gränsöverskridande, vilket vi har anammat i vår affärsmodell, där vi jobbar nära våra uppdrag som partners eller direkt in i organisationen, skriver Jonas Dahlquist i ett mejl till Resumé. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

BrindforsCoop

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.