tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Bsmart blir del av holländskt nätverk

Publicerad: 20 december 2021, 09:33

Efter 27 år som fristående bolag köps nu svenska Bsmart upp och blir en del av nätverket Wenneker Group, baserat i Holland.

Ämnen i artikeln:

Bsmart

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Produktionsbolaget Bsmart grundades av Thomas Lestrup för 27 år sedan. Nu kliver grundaren av och bolaget köps upp och blir del av det holländska nätverket Wenneker. Bsmarts vd, Akram Janzi, blir kvar som vd och blir också partner hos Wenneker. Planen framåt är att expandera.

– Mitt ansvar nu, förutom att vara vd för Bsmart, är att expandera gruppen i Norden, säger han.

– Vi behåller vårt namn och varumärke, och verksamheten kommer vara sig lik, men vi får ett större sammanhang där vi kan samarbeta med våra systerbolag och kommer även fortsätta investera i fler företag.

De senaste åren har Bsmart medverkat till ett flertal reklamkampanjer, bland annat för Mojang, Clas Ohlson och 7-Elevens senaste kampanj ”Sweet Lovin'”. Enligt Akram Janzi är uppdelningen mellan uppdragen ganska jämnt fördelade mellan reklambyråer och direktkunder.

Uppdraget att expandera bolaget innebär att man redan nu spanar på bolag att köpa upp runtom i Norden. Man vill ha verksamhet i fler länder och städer än Sverige och Stockholm och fortsätta stärka sitt erbjudande kring foto, film och 3D-produktion.

– Wenneker Group växer snabbt så planen är en fördubbling av omsättningen i gruppen kommande två-tre åren, säger Akram Janzi.

I och med uppköpet har Wenneker Group nu 115 anställda och omsätter 230 miljoner kronor per år. Under 2020/2021 blev omsättningen för Bsmart 32,3 miljoner och resultatet 5,2 miljoner.

Det är ännu oklart hur mycket pengar köpet kostade.

Nyligen nådde Minecraft-videor på Youtube över en biljon visningar, något som firades av Mojang, studion bakom Minecraft. Kampanjfilmen producerades av Bsmart.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev