Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Bulldozer ökar vinsten trots pandemin: ”Det har varit nervöst”

Publicerad: 1 mars 2021, 10:27

Bulldozers vd Charlotta Stenson i mitten, med byråns nya rekryteringar Johan Malmberg (affärsutvecklare), Benjamin Edman (copywriter), Erik Tedfelt Lennström (webbutvecklare) och Emma Nilsson (motion designer). Bilden är från 2018.

Foto: Press

Trots coronapandemin ökar kommunikationsbyrån Bulldozer vinsten under det brutna räkenskapsåret 2019/2020.


Ämnen i artikeln:

Bulldozer

Den Karlstadsbaserade kommunikationsbyrån Bulldozer grundades 2005 och har bland annat arbetat med juiceföretaget Brämhults, Karlstads universitet och fastighetsbolaget Nyfosa. Förmodligen har byrån sin breda variation av kunder tacka för att de trots coronapandemin – som mer eller mindre skakat om kommunikationsbranschen – ökar vinsten under det brutna räkenskapsåret 2019/2020. 

Medan omsättningen sjunker marginellt till 18,4 miljoner kronor, växer resultat efter finansiella poster till 2,6 Mkr. Det är mer än en dubblering jämfört med tidigare verksamhetsår, och ligger i linje med företagets vinst de senaste åren. 

”Trots Corona-pandemin måste vi säga att året har löpt på väl och vi kan se att de resurser vi lagt på att utveckla organisationen har givit resultat. Pandemin har skapat en ryckighet hos oss, kunder har ställt in, ställt om och det har varit nervöst”, skriver företaget i sin förvaltningsberättelse. 

Medelantalet anställda minskade under perioden från 19 till 16 personer. 

”Utmaningen framöver kommer att vara att långsiktigt kunna hantera osäkerheten kring pandemin, samtidigt som vi fortsatt måste ha örat mot marken och utvecklas vad gäller erbjudande och organisation. Allt för att vi hela tiden ska tillföra ett tydligt mervärde för kunden”, skriver Bulldozer. 

Bulldozer Kommunikationsbyrå 2019/2020

Nettoomsättning: 18,4 Mkr (19,2)

Res. efter finansiella poster: 2,6 Mkr (981 000 kr)

Soliditet: 34,5% (29,4%)

Medelantal anställda: 16 (19)

Siffror i parentes gäller det brutna räkenskapsåret 2018/2019.

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Bulldozer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.