Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Byrån vill ha praktikanter – bara 55-plussare sökes

Publicerad: 23 september 2020, 11:52

Thinkerbell i Australien lanserar ett praktikprogam och öppnar upp för att rekrytera medarbetare över 55 år – en grupp som är underrepresenterad i reklambranschen.


Ämnen i artikeln:

ÅldersdiskrimineringRekrytering

Åldersfrågan inom kommunikationsbranschen har från och till kommit upp på agendan. I en svensk kontext har frågan främst handlat om huruvida det finns utrymme för en svensk kreatör över 55 år på en reklambyrå. För några år sedan började även pr-konsulten John Mellkvist driva åldersfrågan med framgång.

Den australiensiska reklambyrån Thinkerbell har nu introducerat Thrive@55, en åtta veckor lång praktik med full betalning, endast för människor över 55 år. Det rapporterar Campaign.

Samtidigt som byrån själv påpekar att initiativet ”förmodligen är diskriminerande mot andra andra” lyfter Thinkerbell också fram statistik som visar att fem procent av anställda på byråer är över 55 år.  

– Vi har skapat ett praktikprogram eftersom våra äldre är en väldigt underrepresenterad generation i reklambranschen, och har en livslång erfarenhet att bidra med till vår byrå och till reklambranschen, säger Emma O’Leary, som är HR-ansvarig på byrån till Campaign.

Enligt byrån kan rekryteringarna komma att bli alltifrån kreatörer, kundansvariga, kontorschefer till strateger och digitala specialister. 

– Vi bryr oss inte vilken typ av erfarenhet du har, så länge som du tror att du har någonting att ge vår bransch, avslutar Emma O´Leary.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.