Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Carat tappar halv miljard

Publicerad: 14 juli 2014, 12:50

Nike Carlstoft, vd på Carat.

Foto: Pressbild.

Fjolåret blev riktigt tufft för Carat. Omsättningen minskade med nästan en halv miljard och byrån gjorde en förlust på 4 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Nike CarlstoftCarat

De senaste två åren har varit tuffa för Carat som tidigare var Sverige största mediebyrå. Efter en rad tunga kundtapp, däribland Försvarsmakten och Telenor, visar den senaste årsredovisningen på kraftigt fallande volymer.

Från att ha omsatt 1,9 miljarder kronor år 2011, stannade den på 992 miljoner kronor i fjol, enligt bokslutskommunikén som skickades ut i dag. Byråintäkten landade på 58,2 miljoner kronor.

Som en konsekvens av de förlorade uppdragen och omstruktureringskostnader redovisar Carat en rörelseförlust före skatt på fyra miljoner kronor. Även om de positiva effekterna kommer att synas redan i år spås de få full effekt först 2015.

– Bolagets finansiella situation förbättras kontinuerligt och vi är i fas med vår affärsplan. Vi har ny ledning på plats och är både rustade och laddade för en offensiv agenda under hösten. Vi investerar i den snabba digitala utvecklingen och är mycket starka inom konsumentinsikt och data. 2014 kommer vara året som vi tittar tillbaka på och säger att det var då vi lade grunden till vår framgång säger Nike Carlstoft, vd på Carat i ett uttalande.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Nike CarlstoftCarat

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.