Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Carat tappar Svenska spel

Publicerad: 5 september 2012, 07:13

De tuffa tiderna fortsätter för Carat som förlorar en av sin största kunder när det nu står klart att Svenska spel går till Omnicom.


Ämnen i artikeln:

CaratOmnicomSvenska Spel

Resume.se har tidigare skrivit om ryktena att Carat hade tappat Svenska spel som kund och att det kunde ha varit en faktor till att förra vd:n Amanda Koutra fick lämna sin tjänst.

Nu bekräftas det, enligt ett tilldelningsbeslut, att Carat har förlorat Svenska spel till konkurrenten Omnicom. Svenska spel var en av Carats största kunder som investerade närmare 300 miljoner kronor brutto i medier förra året, enligt Sifo Reklammätningar.

Göran af Klercker, nybliven vd för Carat, är fåordig om tilldelningsbeslutet när Resume.se når honom.

- Tilldelningsbeslutet är offentligt ja och vi kommer att titta på anledningarna till varför vårt anbud har lagts åt sidan och ha en konversation med Svenska spel om det, säger han.

Så ni kommer alltså att ifrågasätta Svenska spels beslut?
- Det har vi inte bestämt än. Vi måste se över det hela.

Vad skulle det betyda om ni förlorade Svenska spel som kund?
- Det vill jag inte jag kommentera.

Omnicom vann upphandlingen i konkurrens med Carat Sverige, PMI Initiative Universal Media, Mediacommunications Sverige och Starcom Sweden enligt tilldelningsbeslutet.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

CaratOmnicomSvenska Spel

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.