Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Coronan ställde in praktiken – studenterna startar egen pro bono-byrå

Publicerad: 27 mars 2020, 14:03

Yrgo-studenterna Moa Andrén, Ole Fjellman, Charlie Ekman, Lisa Björkquist och Victor Fridh hittar nya sätt att lära sig hantverket.


Ämnen i artikeln:

Yrgo

För studenterna på Yrgo var våren tänkt att vara en tid för praktik och för att lära känna branschen från insidan. På grund av coronavirusets framfart har dock många byråer valt att stänga ned sina kontor och låta de anställda jobba hemifrån, vilket satt stopp för många planerade praktikperioder.

Men i stället för att sitta på kammaren och vänta på att byråerna startar upp sina verksamheter igen valde Yrgo-studenterna Moa Andrén, Ole Fjellman, Charlie Ekman, Lisa Björkquist och Victor Fridh att hitta en egen lösning. Med handledning av branschveteranerna Simon Attwater, Filippos Arvanitakis och Christer Hedberg samt Yrgo-läraren Christina Sandell, har de startat upp den egna byrån Unordinary. Den nya byrån kommer uteslutande att jobba med pro bono-uppdrag. Grundarna skriver i ett pressmeddelande att de fick inspiration från det övriga näringslivets insatser.

–Vi vill hjälpa företag och organisationer som dagligen påverkas av pandemin genom pro-bono jobb, säger Lisa Björkquist.

–Många byråer har det tufft just nu och därför prioriteras inte pro-bono jobb. Detta påverkar många företag och organisationer som är beroende av den hjälpen, säger Christina Sandell, program manager, på Yrgo art director & copywriter.

Grundarna skriver vidare att de från byråkollegor i Göteborg fått ett gott mottagande och att de första uppdragen redan kommit in.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Yrgo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.