Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Dansk tar över som vd för McCann i Sverige

Publicerad: 18 juni 2020, 08:38

Det blir McCann Köpenhamns vd Tobias Smidth-Fibiger som tar över rollen som vd för McCann i Sverige efter Johan Östlund som rekryterats till Åkestam Holst.


Ämnen i artikeln:

McCann

I ett pressmeddelande på torsdagen skriver McCann att beslutet att låta Tobias Smidth-Fibiger ansvara för byråns verksamheter i både Danmark och Sverige är ett led i ”ambitioneb att stärka samarbetet och konkurrenskraften på de svenska och danska marknaderna”.

– McCann i såväl Stockholm som Köpenhamn är fantastiska byråer som har en mängd gemensamma internationella och regionala uppdragsgivare. Vi ser därför en stark potential i att ytterligare integrera och stärka samarbetet mellan dessa byråer på den nordiska marknaden. Det kommer ge oss ett ännu starkare kreativt och strategiskt erbjudande samtidigt som vi ges resursmässiga muskler och spetskompetens inom en rad olika discipliner. Jag känner mig ödmjuk och stolt över att arbeta tillsammans med alla de talangfulla människor som utgör dessa två byråer, säger Tobias Smidth-Fibiger i en kommentar.

Tobias Smidth-Fibige varit vd för McCann Köpenhamn sedan 2016 och har mer än 20 års erfarenhet av reklam och marknadsföring med ledande positioner på såväl lokala som internationella byråer.

McCann Stockholms avgående vd Johan Östlund kommer att vara kvar i tjänst fram till 15 augusti innan han börjar på Åkestam Holst.

– Johan drivs in i själen av hög kreativitet och det har varit en ära att få jobba nära honom. Jag önskar honom all lycka! Under åren på McCann har han också lagt grunden till vår resa och nu ser vi fram emot att fortsätta framåt tillsammans med Tobias, säger McCann Stockholms Executive Creative Director Josefine Richards i en kommentar till beslutet.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

McCann

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.