Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Delade trappuppgång i sju år – nu köper Yellon byrån

Publicerad: 14 januari 2021, 09:02

Foto: Press

Geist blir en del av brand excperience-byrån Yellon, och ansluter till kontoret i Malmö. Köpeskillingen är okänd.


Ämnen i artikeln:

MalmöYellon

Brand experience-byrån Yellon grundades 1989 och arbetar med att stärka varumärken, från strategi till arkitektur, produktdesign och reklam. Man har idag kontor i Jönköping, Stockholm, Malmö och Göteborg. 

Efter att sedan 2013 ha haft kontor i samma trappuppgång som byrån Geist står det nu klart att den sistnämnda förvärvas av Yellon. De nya ägarna vill inte kommentera köpeskillingen. 

– Vår relation med Geist har utvecklats över en längre tid. Då våra kommunikationsuppdrag ökat i Malmö har vi känt ett behov av att skala upp ett tag, men att växa organiskt tar tid. Därför blev det naturligt att prata med Geist. Trots pandemin är vi två företag som har stabil ekonomi, så affären känns trygg, säger Yellons vd Markus Leijonberg i ett pressmeddelande. 

Geist grundades 2011 och bedriver produktion och produktförsäljning inom information, reklam och pr. Efter hopslagningen kommer kontoret i Malmö samla 25 medarbetare. Enligt byråns senast tillgängliga årsredovisning från 2019 omsätter Geist 17,9 miljoner kronor, och gör ett rörelseresultat på 2,2 Mkr. Medelantal anställda skrivs till 13 personer. 

Yellon och Geist ingår sedan årsskiftet i samma koncern, men samgåendeprocessen kommer att pågå under våren. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

MalmöYellon

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.