Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Diplomatgruppen tillbaka över 100 miljoner

Publicerad: 23 mars 2022, 08:51

Sonja Rasin klev in som ny vd på Diplomatgruppen 2019.

Efter ett tungt 2020 redovisar Diplomatgruppen återigen tillväxt.


Ämnen i artikeln:

Diplomat CommunicationsNyheterBokslut

Byråkoncernen Diplomatgruppen lämnar ett starkt 2021 bakom sig. Förra året ökade byrågruppen, bestående av PR-byrån Diplomat, contentbyrån Tale och kreativa byrån Strategi, sin omsättning från 97 till 100 miljoner kronor. Trots ökningen är det en lång väg kvar till pre-pandemiska nivåer då Diplomatgruppen omsatte cirka 125 miljoner kronor.

Under 2021 ökade gruppen även sin byråintäkt från 82 till 87 miljoner kronor, något som ledde till en rörelsemarginal efter finansiella poster på drygt 12 procent. Samtidigt sjönk antalet anställda från 69 till 57 personer.

Bakom tillväxtsiffrorna döljer sig en ökad efterfrågan på corporate communications och content, två av byråns prioriterade affärsområden. Den ökade efterfrågan är ett resultat av att många företag befinner sig i olika typer av hållbarhetsomställningar, omställningar de på olika sätt vill kommunicera. Den pågående elektrifieringen av industrin har även ökat behovet av dialog och kontaktytor mellan näringsliv och politiker, något som gynnar byråns public affairs-team.

PR-byrån Diplomat var även kommunikationsrådgivare i ett tiotal börsnoteringar.

– Både Diplomat och Tale har gått otroligt starkt. Delvis för att de varit rätt positionerade men också för att vi jobbar mer integrerat nu än tidigare. Att jobba i hybrid-team har varit en nyckelfaktor bakom tillväxten, säger Sonja Rasin, vd på Diplomatgruppen.

I dagsläget har Diplomatgruppen integrerade team i cirka 60 procent av uppdragen.

Sonja Rasin berättar att byrågruppen under hela pandemin varit restriktiva med att rekrytera och inte ersatt den personal som sagts upp. När de framöver letar nya medarbetare är det i huvudsak inom de områden som gått starkt under pandemin.

– Vi letar med ljus och lykta efter kolleger med kunskap inom hållbarhet och content, men också inom public affairs och finansiell kommunikation.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.