Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Efter samgåendet – så går det för PS Occasion

Publicerad: 21 juli 2020, 06:56

PS Communications tidigare vd Marie Lasota och Occasions grundare och tidigare vd Mattias Trotzig.

Foto: Press

Omsättningen landar på över 200 miljoner kronor, och vinsten på strax över 12 miljoner kronor. Så kan man sammanfatta PS Occasions första år efter sammanslagningen av de två eventbyråerna Occasion och PS Communication.


Ämnen i artikeln:

PS Occasion

Fjolåret blev händelserikt för de två eventbyråerna Occasion och PS Communication, som genom ett förvärv av den sistnämnda slogs ihop till PS Occasion. Nu står det klart hur det gick under bolagets första verksamhetsår tillsammans. 

Omsättningen, som redovisas i de två bolagen PS Occasion samt PS Group, uppgår till 216 miljoner kronor. Vinsten landar på 12,6 miljoner kronor. 

– Vi är så klart stolta över ett starkt ekonomiskt resultat, men allra stoltast är jag över den fusionsprocess vi tagit oss igenom. Där vi skapat en fin byråkultur med hög kompetens och energi med målet att fortsätta hjälpa våra kunder bygga varumärken för framtiden, skriver vd:n Marie Lasota i ett sms till Resumé.

Vid årsskiftet 2020 tog PS Occasion över samtliga anställda i dotterbolaget PS Communication, och bolaget växte till över 60 anställda. Coronavirusets följder har dock slagit hårt mot PS Occassion, vars verksamhet till stor del bygger på fysiska möten. Under våren har byrån vid två tillfällen tvingats säga upp personal, och resultatet för 2020 spås bli betydligt lägre än väntat. 

– Vi är ju dels i händerna på våra kunder, men även i händerna på myndigheter och rekommendationer, som begränsar mycket av det som händer under sommaren. Så det är svårt att göra prognoser i en hälsokris. Finansiellt kommer vi landa långt ifrån den prognos vi gjorde inför året och vi arbetar nu med scenarier där vi har som mål att hamna på ett svagt plus, berättar Marie Lasota i en tidigare intrevju med Resumé.

Det ser dock ut att börja ljusna för bolaget. I ett sms till Resumé berättar Marie Lasota att PS Occasion börjat återanställa personal, efter att flera nya kunder tillkommit. 

Rättelse: i en första version av denna artikel uppgavs enbart siffrorna för PS Occasion AB, men inte PS Group AB.  

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

PS Occasion

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.