Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Emakina DBG är Pensionsmyndighetens nya reklambyrå

Publicerad: 2 april 2020, 12:24

Emakina DBG gick i kamp med ANR BBDO, Nosy, Prime och JMW vinnande ur Pensionsmyndighetens upphandling.

Ämnen i artikeln:

Emakina DBGPensionsmyndigheten

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Emakina DBG är Pensionsmyndighetens nya reklambyrå, det står klart efter att myndigheten slutfört sin upphandling. Med i upphandlingens slutfas var fem byråer: ANR BBDO, Nosy, Prime Weber Shandwick, JMW Kommuniktion och Emakina DBG.

Upphandlingen gäller de närmsta två åren med möjlighet till förlängning på två ytterligare år. Byråerna, som till en början var 13, bedömdes på tre punkter: pris, ett fiktivt uppdrag och en muntlig presentation. Uppdraget har ett uppskattat värde på mellan tre och fyra miljoner, inklusive både byråarvode och produktionskostnader. Pensionsmyndigheten har tidigare jobbat med Nosy som bland annat satsat på ett reklamkoncept där myndigheten på ett tydligare sätt försöker äga färgen orange. Inom ramen för den nya upphandlingen ska Pensionsmyndigheten satsa på en något mer digitalt inriktad kommunikation.

– Det jag tycker att Emakina DBG gör är att de erbjuder en bra traditionell byråkompetens samtidigt som de kan tillfredsställa våra digitala behov, säger Pär Ahrling, enhetschef för extern kommunikation på Pensionsmyndigheten.

Upphandlingen, som leddes av byråvalskonsulten Gunilla Bergh, genomfördes innan coronaviruset blev en faktor men Pär Ahrling medger att det är någonting som kommer att få inverkan på myndighetens kommunikation.

Emakina DBG jobbar sedan tidigare med bland annat Blocket, Norrmejerier, Umeå Energi och Einar Mattson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev