Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Eventyr Nine Yards byter namn – men bara för de nordiska kunderna

Publicerad: 14 februari 2022, 12:12

Bolaget kommer framöver att gå under två olika namn beroende på hur uppdraget ser ut.


Ämnen i artikeln:

NyheterEventyrNine Yards

Strax innan jul stod det klart att byråerna Eventyr och Tapaus köpte upp Nine Yards, en av de största affärerna någonsin på den svenska eventbyråmarknaden. Nu står det klart att de tre byråerna kommer gå under ett nytt namn – men bara när de jobbar mot nordiska kunder. Medan de behåller byråvarumärkena lokalt kommer man på den nordiska marknaden gå under namnet Liwlig, ett namn som tagits fram av de egna medarbetarna. De lokala verksamheterna kommer att heta Eventyr Nine Yards by Liwlig och Tappaus by Liwlig. Sofi Franzén, vd på Eventyr Nine Yards, säger att man ville hitta ett namn med positiv klang och som fungerade på alla Nordens marknader. ”W:et” i Liwlig kommer att utgöra det bärande designelementet. I design- och varumärkesarbetet med det nya namnet har man tagit hjälp av Nord ID.

Riskerar inte de två byrånamnen att skapa en otydlighet?

– För kunderna är det viktiga vilka som ingår i det team de jobbar med. Vi har redan tagit oss an nordiska kunder och då har det varit lite trassligt med de tre varumärkena. Med ett gemensamt tror jag tvärtom det blir mycket tydligare, säger Sofi Franzén.

LÄS MER: Storaffär i eventbranschen: Nine Yards köps upp – går samman med Eventyr

Huruvida upplägget fungerar kommer att utvärderas löpande och Sofi Franzén verkar inte utesluta att alla byråer framöver kommer gå under namnet Liwlig. 

– Eventyr och Nine Yards har funnits länge och har en stark kännedom vilket vi vill behålla. När och om vi tar nästa steg får vi se, vi har ingen brådska. 

2020 köptes Eventyr upp av finska Tapaus och blev genom det Nordens största eventbyrå. Tapaus omsätter drygt 500 miljoner och har drygt 100 medarbetare i Finland. Efter att Nine Yards lagts till i bolagsgruppen har de cirka 65 medarbetare på den svenska marknaden. Eventyr och Nine Yards var redan tidigare två av Sveriges största eventbyråer med en prepandemisk omsättning på omkring 150 miljoner kronor. 

Målet med att skapa en större eventspelare har varit att bli mer attraktiva för stora kunder som vill jobba över landsgränserna.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

NyheterEventyrNine Yards

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.