Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fältman & Malmén delar ut hälften av vinsten till de anställda

Publicerad: 15 juni 2021, 13:44

”Hittills har coronapandemin haft en begränsad påverkan på företagets verksamhet”, skriver Fältman & Malmén i den årsredovisningen för 2019/2020 där omsättningen minskar.


Ämnen i artikeln:

Fältman & Malmén

Liksom många andra reklambyråer har Fältman & Malméns omsättning minskat under det senaste räkenskapsåret som sträcker sig från 1 maj 2019 till 30 april 2020. Omsättningen backade till 22,7 miljoner kronor (25,3 mkr). Byråns rörelseresultat (EBIT) ligger kvar på samma nivåer som under föregående räkenskapsår och skrivs till 1,11 miljoner kronor (1,14 mkr). Medeltalet anställda ligger kvar på 11 medarbetare.

Enligt årsredovisningen har bolaget valt att dela ut 50 procent av resultatet före skatt till de anställda, vilket har påverkat företagets personalkostnader. Bolaget gjorde även en utdelning till koncernföretaget på en miljon kronor som beslutades innan pandemin, den 23 september 2019.

Under rubriken ”Väsentliga händelser under räkenskapsåret” skriver bolaget:

”Hittills har coronapandemin haft en begränsad påverkan på företagets verksamhet och har inte orsakat några större störningar av verksamheten. Bolaget vidtar åtgärder för att minska riskerna för att verksamheten påverkas negativt och för att säkerställa anställda och kunders hälsa och säkerhet. Det är inte möjligt att förutse den möjliga påverkan på bolagets verksamhet då situationen kan förändras snabbt”

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fältman & Malmén

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.