Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Finsk native-plattform öppnar Stockholmskontor

Publicerad: 29 april 2020, 12:05

Bolaget har redan verkat i Sverige men öppnar nu upp sitt första kontor på marknaden.


Den finska plattformen för programmatisk native-annonsering Readpeak öppnar kontor i Stockholm, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Ansvarig för kontoret blir Alexander von Wowern, tidigare grundare av Bloggerfy och head of sales på numera konkursade We Are Stories.

Bolaget har sedan tidigare arbetat på den svenska marknaden, men från Finland, och har bland annat ett samarbetsavtal med Dentsu Aegis i Sverige.

– Vi har sedan länge fått väldigt bra feedback från den svenska marknaden och när vi nu vill bredda vår geografiska närvaro var det ett självklart val att etablera oss och satsa ordentligt här, i Skandinaviens epicentrum, säger Tomas Forsbäck, grundare och VD, Readpeak.

Readpeak grundades 2014 och har hittills jobbat med cirka 1700 bolag.

– Readpeak har gjort ett imponerande arbete med att utveckla en plattform som erbjuder byråer och marknadsavdelningar ett så pass smart och lättnavigerat verktyg för nativeannonsering. Det ligger helt rätt i tiden och att de redan har så många kunder i Sverige är ett bevis på det. Jag är oerhört motiverad att bli en del av teamet och etablera bolaget här, säger Alexander von Wowern, business director, Readpeak Sverige.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.