Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Forsman & Bodenfors dissar distansarbete: ”Bättre när vi finns i samma rum”

Publicerad: 14 augusti 2020, 13:35

Silla Levin är vd på Forsman & Bodenfors.

Sveriges största reklambyrå Forsman & Bodenfors gör sig redo för en återgång till kontoret. För att minska risken för smittspridning införs extra noga städning, och anställda uppmanas att vara kreativa i hur de tar sig till arbetsplatsen. ”Mycket av magin händer när arbetsgruppen är samlad”, säger vd:n Silla Levin.


Ämnen i artikeln:

Forsman & BodenforsSilla LevinCoronaviruset

När coronapandemin nådde Sverige i mitten av mars lämnade många kontoret på oviss tid, och hemmet har numera axlat rollen som kontor för många. Snart har det gått ett halvår sedan viruset bröt ut, och Folkhälsomyndigheten rekommenderar fortfarande distansjobb för de företag som har möjlighet. 

Reklambyrån Forsman & Bodenfors hör till ett av många företag som på kort tid ställt om, och delar av personalstyrkan har fått jobba hemma under våren. Medarbetare som kunnat och velat arbeta på kontoret har fått möjlighet att göra det. Snart får de dock göra plats åt sina hemmaarbetande kollegor, då Forsman & Bodenfors snart återgår till arbete på plats. 

– Nu efter sommaren har vi precis påbörjat en återgång till kontoren, med respekt för Folkhälsomyndighetens rekommendationer och råd samt förutsättningarna för vår egen verksamhet, säger vd:n Silla Levin

För att minska riskerna för en möjlig smittspridning uppmanar de bland annat anställda med minsta symptom att stanna hemma och att väl på jobbet tvätta och sprita händerna ofta. De har extra noggrann städning och uppmanar distans under möten, både internt och med kunder. 

– Både i Göteborg och Stockholm har vi stora lokaler där det finns goda möjligheter att hålla ordentliga avstånd, säger hon och fortsätter: 

– När det gäller hur man tar sig till och från arbetsplatsen så förstår vi att det kan vara en utmaning för en del. Vi uppmuntrar alla att vara kreativa i hur man tar sig till arbetsplatsen och hitta alternativ till kollektivtrafiken. Och är det svårt att undvika så är vi flexibla i våra arbetstider så att man kan undvika perioder då kollektivtrafiken har högre belastning. 

Hur ser ni på att arbetet på kontoret bryter mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer?
– Vi har noga följt utvecklingen av Covid-19 och glädjande nog ser sjukdomskurvorna väldigt mycket bättre ut i Sverige idag. Folkhälsomyndigheten fortsätter uppmuntra till distansjobb för de företag som bedömer att deras verksamheter klarar det, för att minska belastningen på lokaltrafiken. Olika typer av verksamheter har förstås olika förutsättningar för att arbeta på distans. Som kreativ byrå har vi alltid vetat att det arbete vi gör blir bättre när vi finns i samma rum. Det gäller inte minst just de kreativa processerna, där mycket av magin händer när arbetsgruppen är samlad. 

De som inte vill jobba på plats har fortfarande möjlighet att jobba hemifrån. Forsman & Bodenfors har i dag cirka 240 anställda i koncernens olika bolag på flera olika kontor i Stockholm och Göteborg.

– En återgång till kontoret är något vi ser att vi kan göra under kontrollerade former, men om situationen förändras eller Folkhälsomyndigheten kommer med nya rekommendationer eller riktlinjer, så får vi förstås förhålla oss till det. I sammanhanget är vi ett litet och flexibelt företag som lätt kan ställa om från en dag till en annan.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.