Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fortsatt sjunkande omsättning för Falck & Co

Publicerad: 26 april 2021, 13:15

Kommunikationsbyrån fortsätter dock att redovisa nettomarginaler på långt över tio procent.


Ämnen i artikeln:

Falck & CoBokslut

För andra året i rad sjunker omsättningen för kommunikationsbyrån Falck & Co. 2020 landade den slutligen på 20,7 miljoner kronor (27,9). Resultatet fortsätter dock, precis som de senaste tio åren, att vara mycket starkt. Rörelseresultatet uppgick förra året till 3,2 miljoner kronor (4,9) vilket ger en nettomarginal på 15,5 procent. Byrån skriver i årsredovisningen att de visserligen påverkades av den pågående pandemin men att man trots inte utnyttjat något av de stöd som erbjudits stora delar av näringslivet. Medeltal anställda uppgick under året till 13 personer.

Under 2020 satsade byrån på att utveckla ett systemet Symbios, ett system för digital varumärkesutveckling och projektstyrning som ska minska antalet kontaktpersoner som kunderna behöver ha med byrån. Genom verktyget, som i huvudsak består av film, ska kunderna få lättare att driva interna processer kopplade till företagets varumärkeslöften.

Kommunikationsbyrån Falck & Co. jobbar med kunder som XL Bygg, tidskriften Opera och Arbetsgivaralliansen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Falck & CoBokslut

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.