Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Fortsatt stark tillväxt för The&Partnership Nordics

Publicerad: 3 februari 2020, 12:11

Den nordiska byrån har på tre år nått en omsättning på en kvarts miljard kronor.


Ämnen i artikeln:

The&PartnershipThe&Partnership Nordics

För tre år sedan etablerade sig det WPP-delägda byrånätverket The&Partnership i Norden. Byråns erbjudande ligger i gränslandet mellan media och reklam och leds av Joachim Medalen. Under byråns två första år har de haft en stark tillväxt till viss del drivet av nätverkskunder där Toyota är den största. Redan under det andra verksamhetsåret omsatte byrån 195 miljoner kronor med en byråintäkt på 38 miljoner kronor.

När byrån nu släpper en bokslutskommuniké för sitt tredje verksamhetsår står det klart att man växer ytterligare. Omsättningen går från 195 till 250 miljoner kronor, byråintäkten från 38,5 till 48,8 miljoner kronor och vinsten landar på 12,5 miljoner kronor.

Det starka ekonomiska resultatet är delvis drivet av att The&Partnership Nordics under året fick in kunder som Bridgestone Sweden, MQ, Memira, Electronic Arts och Continental Foods i Sverige.

– 2019 var ett bra år. Vi växte både med våra existerande och nya kunder och vi växer stabilt i alla nordiska länder. Vårt mål är att dubbla storleken på byrån närmaste 2 åren. Det är ambitiöst, men vår byråmodell ligger mycket bra i tiden. Fler och fler kunder vill samla sina reklam- och mediebyråtjänster hos en partner och vår modell där vi jobbar helt integrerat och ofta inbäddat som en extern inhouse partner hos kund har varit en stor succé både i Europa och Nordamerika, säger Joachim Medalen, nordisk vd på The&Partnership och m/Six.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.